Κουνέλι στη γάστρα

14 Ιουνίου 2017

Υλικά

1 μεγάλο κουνέλι χωρίς την πέτσα και το κεφάλι

700ml κόκκινο κρασί

5 φύλλα δάφνης

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

400γρ τομάτες ψιλοκομμένες

3κ.γ. πάστα ντομάτας

3κ.γ. ρίγανη

αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το κρασί, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το κουνέλι. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τοποθετούμε το κουνέλι στο τηγάνι, το τσιγαριζουμε μέχρι να χρυσαφίσει.

Το μεταφέρουμε σε μία γάστρα.

Προσθέτουμετο λάδι και το κρεμμύδιστο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ρίγανη και τη μαρινάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κουνέλι και σκεπάζουμε τη γάστρα.

Την τοποθετούμε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.

ΠΗΓΗ http://www.gourmed.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: https://bellyfirst.wordpress.com/

 

Δοκιμάστε ακόμα:

Κουνέλι με μαυροδάφνη και σταφίδες

Κουνέλι με γιαούρτι, σκόρδο και μαϊντανό 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...