Online ξενάγηση στην Ακρόπολη

Μια εντυπωσιακή εφαρμογή πανοραμικών φωτογραφιών της Ακρόπολης για την εικονική περιήγηση μέσω υπολογιστή στο μνημείο έχει δημιουργήσει η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης. Η εφαρμογή αυτή έχει στόχο να φέρει πιο κοντά την Ακρόπολη στους πολίτες όλου του κόσμου, αλλά και να βοηθήσει τους Έλληνες να μάθουν περισσότερα για το συγκεκριμένο μνημείο.

Προβάλλονται για πρώτη φορά υψηλής ανάλυσης πανοραμικές φωτογραφίες της Ακρόπολης, του Παρθενώνα, των Προπυλαίων και των άλλων μνημείων κάνοντας χρήσης τεχνολογιών αιχμής. Ειδικά οι προσόψεις της Ακρόπολης απεικονίζονται με εικόνες ανάλυση Gigapixel.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε πληροφορίες για το μνημείο της Ακρόπολης

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να περιηγηθεί στην Ακρόπολη, να διαβάσει περισσότερες πληροφορίες για κάθε μνημείο, στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, και το κυριότερο να μεγεθύνει σε τέτοιο βαθμό τις φωτογραφίες που να μπορεί να δει μέχρι και τις μικρότερες ρωγμές στα μάρμαρα της Ζωφόρου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης, που όποιος την χρησιμοποιήσει δεν μπορεί παρά να σκεφτεί πως αξίζει όσα χρήματα κι αν δόθηκαν για την υλοποίησή της. Κι αυτό γιατί αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και επιστήμονες που δεν θα μπορούσαν να παρατηρήσουν με τέτοια λεπτομέρεια την αρχαία κληρονομιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε πληροφορίες για το Μουσείο της Ακρόπολης

Σχετικά άρθρα