Κεράσια: γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

18 Ιουνίου 2017

Από την Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

  



Κεράσια: Tα οφέλη τους + 2 γλυκιές δροσιστικές συνταγές με λίγες θερμίδες

Το βαθύ κόκκινο χρώμα τους είναι δελεαστικό...σε προκαλεί να τα γευτείς! Είναι δροσερά, ζουμερά και πολύ νόστιμα. Έχουν λίγες θερμίδες και σπουδαία ευεργετική δράση για τον οργανισμό! Το κεράσι κερδίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο θρεπτικές και πλούσιες γεύσεις του καλοκαιριού. Σας εξηγούμε τους λόγους:

Θρεπτικά συστατικά στο maximum:

Τα κεράσια περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ανθοκυανίνων οι οποίες αποτελούν σπουδαίες αντιοξειδωτικές ουσίες και φαίνεται να συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου και του σακχαρώδους διαβήτη. Στις ανθοκυανίνες οφείλεται και το έντονο κόκκινο χρώμα του καρπού.

Τα κεράσια είναι ό,τι πρέπει για την αναιμία. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο συμβάλλουν στην αιμοποίηση.

Τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία που περιέχουν δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους.

Αποτοξινωθείτε με κεράσια!

Δρουν αποτοξινωτικά, για το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το αδενικό σύστημα και τον οργανισμό γενικότερα.
Οι φυτικές ίνες και τα οργανικά οξέα που περιέχουν τα καθιστούν έξοχα υπακτικά με ισχυρή καθαρτική δράση.
Τα σάκχαρα που περιέχουν ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες.
Είναι διουρητικά και χωνευτικά και διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες ενάντια σε λοιμώξεις των ουροφόρων οδών.

Για τους αθλητές:

Η περιεκτικότητά τους σε μεταλλικά άλατα αυξάνει τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού, συμβάλλοντας στη μείωση της κόπωσης και την παράταση της αθλητικής προσπάθειας.

Τip!
Επιλέξτε γερά κόκκινα κεράσια και αποφύγετε τα μαλακά, ζαρωμένα ή αλλοιωμένα. Τα γερά κεράσια μπορούν να διατηρηθούν για 10 περίπου ημέρες στο ψυγείο.

Οι συνταγές μας:

Δροσερό smoothie με κεράσια

Υλικά
200 γραμ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
200 γραμ. βιολογικό γιαούρτι
100 ml γάλα σόγιας
2-3 γραμ. τριμμένη μαστίχα για άρωμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύω όλα τα υλικα μαζί στην δυνατή ταχύτητα για μισό λεπτό
Tip: Είναι προτιμότερο το γάλα της σόγιας πριν το χρησιμοποιήσουμε να το βάλουμε για μισή ώρα στη κατάψυξη.

Γρανίτα με πεπόνι και σπορους τσια
Υλικά
Μισό πεπόνι καθαρισμένο, όσο πιο γλυκό γίνεται
100 γραμ. βιολογικό μέλι ή 30 γραμ. στέβια
10 με 15 μεγάλα παγάκια
50 γραμ. σπόρους τσια
100 ml γάλα σόγιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα όλα τα υλικα εκτός από τους σπόρους τσια. Σερβίρουμε στο ποτήρι και γαρνίρουμε από πάνω με τους σπόρους τσια
Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνεται όλα τα υλικά να είναι παγωμένα στην κατάψυξη


Μιχάλη Πήττας, Chef, συνεργάτης Κέντρου Προαγωγής Υγείας "Ευρωστία"
Δρ. Άννα Παπαγεωργίου
Κλινική διατροφόλογο, Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Προαγωγής Υγείας Ευρωστία, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Επισκεφτείτε το www.evrostia-health.gr για περισσότερα διατροφικά tips και μυστικά υγείας και ενημερωθείτε για τα όλιστικα προγράμματα ευεξίας ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες και παιδιά.

 

Επικοινωνία:2106827284



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...