Ηλιακοί αυτόματοι πωλητές νοικιάζουν κράνη για ασφαλή ποδηλασία

Μαζί με την ανάπτυξη των συστημάτων ενοικίασης ποδηλάτων σε μεγάλες πόλεις ανά την Υφήλιο, την εμφάνισή τους κάνουν προγράμματα και υποδομές υποστήριξης των ποδηλατών.

Ένα από αυτά είναι και το Helmethub που στόχο έχει την ασφάλεια των ποδηλατών. Πώς; Παρέχοντάς τους το απαραίτητο για την προστασία τους κράνος .

Σύμφωνα με το psfk, το Helmethub πρόκειται να παρουσιάσει έναν ηλιακό αυτόματο πωλητή για κράνη ποδηλάτου στη Βοστώνη τον επόμενο Ιούλιο.

Κάθε αυτόματος πωλητής θα φέρει 36 κράνη, τριών διαφορετικών μεγεθών, και θα είναι τοποθετημένος σε σημεία του Hubway, όπως ονομάζεται το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στη Βοστώνη.

Οι ποδηλάτες θα μπορούν να νοικιάζουν κράνη έναντι δύο δολαρίων.

Μετά τη χρήση και την επιστροφή τους σε συγκεκριμένο σημείο, τα κράνη θα συλλέγονται από την ομάδα του Helmethub και θα επιστρέφονται στη βάση της εταιρείας. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο και καθαρισμό θα επανατοποθετούνται στον αυτόματο πωλητή.

Τα μηχανήματα παρέχουν ζωντανή πληροφόρηση για το απόθεμά της σε νέα και χρησιμοποιημένα κράνη.

Η ιδέα του Helmethub ανήκει σε μια ομάδα φοιτητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT) και αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος καινοτόμων ιδεών.

Και για να μην ξεχαστούμε: οι αυτόματοι πωλητές του Helmethub λειτουργούν με ενέργεια που λαμβάνουν από τον ήλιο.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Σχετικά άρθρα