Σάλος για τη βράβευση ραδιοφωνικού παραγωγού

Ένας από τους Αυστραλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς που έκανε φάρσα μέσω της εκπομπής του όταν η Κέιτ Μίντλετον νοσηλευόταν, και οδήγησε έμμεσα στην αυτοκτονία μίας νοσοκόμας, τιμήθηκε από τον εργοδότη του – το ραδιοφωνικό δίκτυο Southern Cross Austereo – με το βραβείο “Top Jock”.

Ο Μάικλ Κρίστιαν ήταν ένας από τους νικητές εσωτερικού διαγωνισμού του σταθμού που αναδεικνύει τους “καλύτερους (ραδιοφωνικούς παραγωγούς) στη χώρα”. Το έπαθλο είναι ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες. Ο Κρίστιαν και η συνάδελφός του Μελ Γκρέιγκ έκαναν ένα τηλεφώνημα-φάρσα στο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ Κέιτ Μίντλετον – η Δούκισσα του Κέμπριτζ – τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο Κρίστιαν και η συμπαρουσιάστριά του τηλεφώνησαν στην κλινική του νοσοκομείου King Edward VII, όπου η Κέιτ νοσηλευόταν με έντονες ζαλάδες ευρισκόμενη στη 12η εβδομάδα της κύησής της, και υποδυόμενοι την Βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο ζήτησαν και κατάφεραν να μάθουν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της νοσηλευόμενης.

Η 46χρονη νοσοκόμα Τζασίντα Σαλντάνια, μητέρα δύο παιδιών, έδωσε την κλήση σε συνάδελφό της, η οποία παρά την κακή αγγλική προφορά των παραγωγών, πείστηκε και αποκάλυψε λεπτομέρειες για την υγεία της Κέιτ. Τρεις μέρες μετά το τηλεφώνημα, η Τζασίντα βρέθηκε απαγχονισμένη στο διαμέρισμά της.

“Η φάρσα αυτή είχε σοβαρές επιπτώσεις και το να βλέπουμε να βραβεύονται άνθρωποι τόσο σύντομα μετά από ένα τέτοιο γεγονός, θεωρώ, είναι κακόγουστο”, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης ο υπουργός Εθνικών Επικοινωνιών Στίβεν Κόνροϊ.

Ο Κρίστιαν εργαζόταν μόλις μία εβδομάδα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϊ 2DayFM όταν έκανε την φάρσα. Μετά την αυτοκτονία της νοσοκόμας, οι δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί ζήτησαν δημόσια συγγνώμη.

“Ανεξάρτητα από το τι συνέβη τους τελευταίους λίγους μήνες, εξακολουθώ να είμαι στα καλύτερά μου. Ένιωσα όμορφα βλέποντας το όνομά μου στην λίστα με τους νικητές”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αυτοκτονία της νοσοκόμας, ο ραδιοφωνικός σταθμός Southern Cross δεσμεύτηκε να δωρίσει τα διαφημιστικά του έσοδα σε ίδρυμα για την οικογένεια της νοσοκόμας με κατώτερη δωρεά τα 485.500 δολάρια ΗΠΑ.

Ξανά οn air ο παραγωγός της φάρσας

Σήμερα η κηδεία της νοσοκόμας

Σχετικά άρθρα