Μπακαλιάρος πλακί

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1200g μπακαλιάρος παστός κομμένος σε χοντρά κομμάτια</p>
<p>300g ντομάτες ολόκληρες σε βάζο</p>
<p>100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο</p>
<p>100ml τσίπουρο με γλυκάνισο</p>
<p>500g πατάτες κομμένες σε ροδέλες</p>
<p>αλάτι</p>
<p>πιπέρι μαύρο τριμμένο</p>
<p>1L νερό</p>
<p>μαϊντανός                  </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Βάλτε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό μια ημέρα πριν για να φύγει το αλάτι του.</p>
<p>Αλλάξτε το νερό 3-4 φορές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πριν το μαγείρεμα στραγγίστε τον καλά.</p>
<p>Βάλτε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο να κάψει.</p>
<p>Ρίξτε τις πατάτες να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε την ντομάτα και τον μπακαλιάρο.</p>
<p>Σβήστε με το τσίπουρο και αφήστε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Προσθέστε το νερό και σκεπάστε με καπάκι. Αφήστε το περίπου 20 λεπτά.</p>
<p>Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10.</p>
<p>Σερβίρετε το φαγητό σε βαθύ πιάτο.</p>
<p>ΠΗΓΗ <a href="http://www.gourmed.gr">http://www.gourmed.gr</a></p>
<p> </p>
<p>Δοκιμάστε ακόμα:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/117333/default" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μπακαλιάρος με πράσα και σέλινα αβγολέμονο</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/172047/mpakaliaros-pose-me-leykh-sauce-kai-laxanika-voytyroy" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μπακαλιάρος ποσέ με λευκή sauce και λαχανικά βουτύρου </span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα