Συνάντηση Τσίπρα - Γιλντιρίμ στο Μαξίμου

19 Ιουνίου 2017

Τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντά ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του ξένου ηγέτη στη χώρα μας.

Υποδεχόμενος τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως αποτελεί σταθερή πεποίθησή της Ελλάδας ότι η καλή σχέση συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι προς όφελος και των δυο χωρών, προσθέτοντας πως υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι και οι δυο χώρες πέρασαν το τελευταίο διάστημα δυσκολίες, όμως κανένας, ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του άλλου, και τόνισε πως στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ό ένας τον άλλο.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται την ίδια μοίρα, υπογραμμίζοντας ότι οι ευκαιρίες συνεργασίας που έχουν η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύ περισσότερες από τα υπάρχοντα προβλήματα.

Ανέφερε εξάλλου ότι θα πρέπει οι δύο κυβερνήσεις να εστιάσουν σε αυτές τις ευκαιρίες συνεργασίας με μια αντίληψη καλής γειτονίας, διαλόγου και δικαιοσύνης.

 

Πηγή: koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν