Κληρώσεις μετρητών από το υπ. Οικονομικών για όσους ψωνίζουν με κάρτα

20 Ιουνίου 2017

Από τα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για επιβράβευση όσων συναλλάσσονται μέσω POS.

Ωστόσο, σε στροφή 180 μοιρών από τον αρχικό του σχεδιασμό, υποχρεώνεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κάποιες τεχνικές δυσκολίες αλλα και ενστάσεις για τη μεγάλη εμπλοκή των τραπεζών οδηγούν σε τελείως διαφορετικό πλάνο τη λοταρία για τις αποδείξεις.

Η βασική αλλαγή είναι ότι οι τυχεροί δεν θα κερδίζουν πόντους στις κάρτες τους αλλά μετρητά.

Η ριζική αλλαγή του πλάνου ανατρέπει και τον σχεδιασμό για τη συχνότητα των κληρώσεων.

Ετσι, αντί της επιτόπιας και της εβδομαδιαίας κλήρωσης, η λοταρία θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση και θα δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογουμένους, δηλαδή 1.000.000 ευρώ συνολικά, που θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τυχερών, όπως είναι συμπληρωμένοι στο Taxis για τη διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων.

Υπήρχαν κάποιες σκέψεις για μικρότερα ποσά σε περισσότερους τυχερούς, π.χ. 500 ευρώ για 2.000 τυχερούς, αλλά κρίθηκε ότι το ποσό έπρεπε να είναι δελεαστικό, για να λειτουργεί ως κίνητρο.

Στις περιπτώσεις δε που ο φορολογούμενος που θα κληρώνεται έχει βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές, η επικρατέστερη σκέψη είναι το πόσο που θα κερδίζει να συμψηφίζεται με τις οφειλές που υπάρχουν.

Πηγή: nooz.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ