Tάρτα με άσπρα μανιτάρια, πορτσίνι και μπέικον

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 ζύμη σφολιάτας</p>
<p>250 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα</p>
<p>20 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα</p>
<p>5 φέτες καπνιστό μπέικον</p>
<p>Για την μπεσαμέλ</p>
<p>40 ml ελαιόλαδο</p>
<p>2 κ.σούπας αλεύρι</p>
<p>100 ml χλιαρό γάλα</p>
<p>1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες</p>
<p>2 κρόκους αυγών</p>
<p>100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό ή στραγγιστό με 2% λιπαρά</p>
<p>Αλάτι, πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong><strong></strong></p>
<p>Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στους 220 στις αντιστάσεις και παράλληλα καθαρίζουμε τα άσπρα μανιτάρια με λίγο νερό, κόβουμε τις άκρες από τα κοτσάνια τους και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.</p>
<p>Στύβουμε και κόβουμε τα πορτσίνι. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και πάνω αραδιάζουμε όλα τα μανιτάρια.</p>
<p>Ψήνουμε τα μανιτάρια για 15 λεπτά στη μεσαία θέση του φούρνου.</p>
<p>Αλείφουμε μία ταρτιέρα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας καλά στον πάτο και στα τοιχώματα, κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.</p>
<p>Απλώνουμε τις φέτες του μπέικον πάνω στη ζύμη καλύπτοντας τον πάτο της.</p>
<p>Ρίχνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια πάνω από το μπέικον.</p>
<p>Τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ.</p>
<p>Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.</p>
<p>Για την μπεσαμέλ:</p>
<p>Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να σκουρύνει ελαφρά.</p>
<p>Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.</p>
<p>Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.</p>
<p>Ρίχνουμε τους κρόκους και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, ελαφρά παχύρευστο μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.</p>
<p>ΠΗΓΗ http://www.delightfularea.com</p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/176513/tartakia-me-kolokithakia" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ταρτάκια με κολοκυθάκια</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/154551/tarta-me-selinoriza-kai-prosoyto-eyrytanias" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Τάρτα με σελινόριζα και προσούτο Ευρυτανίας</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα