Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Μειώνει τους πόνους, η κατανάλωση ψαριών

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span>Όσα περισσότερα ψάρια τρώει ένας ασθενής, τόσο εξασθενούν τα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ κάποιο όφελος υπάρχει ακόμη και με την κατανάλωση ψαριών μόνο μια φορά την εβδομάδα. </span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Οι άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα που τρώνε ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερες φλεγμονές και πόνους στις αρθρώσεις τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη ρευματολόγο δρα Σάρα Τεντέσκι του Νοσοκομείου Brigham &amp; Womens της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αρθρίτιδας Arthritis Care &amp; Research, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν 176 ασθενείς, συσχετίζοντας την πορεία της νόσου με τη διατροφή καθενός ατόμου.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Η ευεργετική επίδραση των ψαριών αποδίδεται κυρίως στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν, ιδίως ορισμένα είδη ψαριών όπως ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/acr.23295/full">http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/acr.23295/full</a></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ</span></p>

Σχετικά άρθρα