Την πρόωρη εμμηνόπαυση καθυστερούν οι φυτικές ίνες

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Οι γυναίκες που καταναλώνουν για καιρό μεγάλες ποσότητες φυτικών πρωτεϊνών από τροφές όπως τα πλήρη δημητριακά, η σόγια και οι ξηροί καρποί, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόωρη εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Οι ερευνητές των Σχολών Δημόσιας Υγείας των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Άμχερστ της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Μπερτόουν-Τζόνσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας. American Journal of Epidemiology, ανέλυσαν στοιχεία για 116.000 γυναίκες, συσχετίζοντας τις διατροφικές συνήθειές τους με τον χρόνο της εμμηνόπαυσης.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν περίπου το 6,5% των καθημερινών θερμίδων τους με τη μορφή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης, είχαν κατά μέσο όρο 16% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρη εμμηνόπαυση, σε σχέση με τις γυναίκες που έπαιρναν μόνο το 4% των θερμίδων τους μέσω της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών."</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: https://academic.oup.com/aje/article-abstract/doi/10.1093/aje/kwx256/3886033/Dietary-Protein-Intake-and-Early-Menopause-in-the?redirectedFrom=fulltext</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"> </span></p>

Σχετικά άρθρα