Βολές Φίλη κατά Χουλιαράκη: Αν ήξερε ότι δεν είναι η ώρα του χρέους, γιατί δεν το λεγε;

3 Ιουλίου 2017

Αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του παραδέχθηκε πως «όλοι ξέραμε ότι δεν ήταν τώρα η ώρα για το χρέος» άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Ο κ. Χουλιαράκης γιατί δεν τα έλεγε, αφού τα ήξερε; Ως υπεύθυνος των Οικονομικών το ήξερε; Μου κάνει εντύπωση. Εγώ δεν το ήξερα. Πιστεύω όσα συλλογικά εκπονεί και λέει η κυβέρνηση. Αλλά, επειδή πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό κάποια στιγμή, το πιθανότερο είναι να είχαμε θέσει στόχους που ήταν υπεράνω του συσχετισμού δύναμης» δήλωσε ο κ. Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ερωτηθείς αν  συνολικά η κυβέρνηση είχε λάθος στρατηγική και έπρεπε εξ αρχής να θέσει ως προτεραιότητα την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη και όχι τη ρύθμιση του χρέους, ο βουλευτής απάντησε ότι αυτά «είναι ερωτήματα που θα τα απαντήσουμε συλλογικά ως κόμμα, ως κυβέρνηση».

«Είναι σαφές ότι δεν πήραμε υπόψη τον συσχετισμό δύναμης που υπήρχε στην Ευρώπη, με τους δανειστές, ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ήταν χρονιά εκλογών», πρόσθεσε.

Εξέφρασε παράλληλα τη διαφωνία του με τη θέση των Γ. Χουλιαράκη και Δ. Παπαδημητρίου ότι η κυβέρνηση πρέπει να κηρύξει την ιδιοκτησία του προγράμματος, επισημαίνοντας: «Μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, με βάση ένα πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2015, σκληρό πρόγραμμα λόγω της συμφωνίας του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, λέγαμε ότι αυτό δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το υιοθετούμε».

Σημείωσε πάντως ότι δεν αμφισβητεί το δικαίωμα κάποιου να λέει την προσωπική του άποψη, αλλά, όπως τόνισε, «η συλλογική θέση της κυβέρνησης είναι αυτή με την οποία εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015».

Για τον χαρακτηρισμό του «επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ» που του αποδίδεται, ο κ. Φίλης σχολίασε: «Δεν είμαι αρχηγός αντιπολίτευσης, ούτε αρχηγός ομάδας, είμαι ένα μέλος της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος».  Αυτό, πρόσθεσε, δεν σημαίνει «ότι δεν μου δίνεται η δυνατότητα από το πλαίσιο δημοκρατίας, το οποίο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράζω την άποψή μου».

Πηγή: naftemporiki.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...