Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, λεμόνι και ανανά

<p><strong><span style="font-size: small;">Υλικά συνταγής</span></strong></p>
<p><span style="font-size: small;">1 κονσέρβα ανανάς φέτες σε σιρόπι</span><br /><span style="font-size: small;">500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό</span><br /><span style="font-size: small;">1 φάκελο ζελέ λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small;">1 φάκελο ζελέ ανανά</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">1 φάκελο μείγμα για σαντιγί</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι κρύο γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">φύλλα μέντας ή ένα μπαστουνάκι βανίλια</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση συνταγής</span></strong></p>
<p><span style="font-size: small;">1.Ετοιμάζετε τα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών και</span><br /><span style="font-size: small;">τα αφήνετε να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: small;">από την κονσέρβα.) Μοιράζετε σε 6 φορμάκια το ζελέ λεμόνι γεμίζοντάς τα</span><br /><span style="font-size: small;">μέχρι τη μέσηκαι τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Στο μεταξύ, λιώνετε στο μπλέντερ τις φέτες ανανά (αφού τις στραγγίσετε</span><br /><span style="font-size: small;">από το σιρόπι τους) προσθέτοντας τη μισή ζάχαρη.</span><span style="font-size: small;">Χτυπάτε τo μείγμα για σαντιγί με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε σφιχτή σαντιγί.</span></p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;">3.Χτυπάτε ελαφρά το γιαούρτι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ανακατεύετε</span><br /><span style="font-size: small;">με τον πολτό ανανά, τη σαντιγί και το ζελέ ανανά. Μοιράζετε το μείγμα</span><br /><span style="font-size: small;">γιαουρτιού στα φορμάκια πάνω από το ζελέ λεμόνι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">4.Αφήνετε στο ψυγείο για 1 νύχτα να σφίξουν. Ξεφορμάρετε βυθίζοντας</span><br /><span style="font-size: small;">τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζετε</span><br /><span style="font-size: small;">σε πιατάκια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com</span></p>
<p><a href="https://boro.gr/166153/glyko-me-giaoyrti-kai-lemoni" target="_blank"><strong><span style="font-size: small; color: #3366ff;">Γλυκό με γιαούρτι και λεμόνι</span></strong></a></p>

Σχετικά άρθρα