Γεμιστά

<p><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">Υλικά Συνταγής</span></strong></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες μεγάλες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">3 πιπεριές πράσινες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">500 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">1 κολοκύθι χοντροτριμμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">12 κ.σ. ρύζι Καρολίνα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">1 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">φρυγανιά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">1 κ.σ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p><strong></strong><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">Για τα γεμιστά με κιμά, πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της προσέχοντας ν’ αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα ώστε να μην ανοίξουν μετά. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, ν’ αφήσουν τα υγρά τους.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους. Κόβουμε 1 λεπτή φέτα απ’ το πίσω μέρος της μελιτζάνας ώστε να κάθονται καλά στο ταψί. Αφαιρούμε και μια φέτα απ’ το κοτσάνι και με κουτάλα ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε. Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε τη γέμιση.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά. Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά. Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana, geneva;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τα γεμιστά σκεπασμένα. Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.</span></p>
<p><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.argiro.gr</span></p>
<p><strong><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></strong></p>
<p><a href="https://boro.gr/23673/ftiaxte-gemista-me-thalassina" target="_blank"><strong><span style="font-family: verdana, geneva; font-size: small;"><span>Φτιάξτε γεμιστά με θαλασσινά!</span></span></strong></a></p>
<p><a href="https://boro.gr/129677/gemistes-ntomates-kai-piperies" target="_blank"><strong><span style="font-size: small;">Γεμιστές Ντομάτες και Πιπεριές!</span></strong></a></p>

Σχετικά άρθρα