Πολίτικοι ντολμάδες χωρίς κιμά

<div><span style="font-size: small;">Πολίτικοι ντολμάδες. Ένα εύκολο και γευστικό καλοκαιρινό πιάτο για όλη την οικογένεια.</span></div>
<div><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong><br /><br /><br /><br /><br />Υλικά:<br /></strong></span><br /><span style="font-size: small;">2 καρότα</span><br /><span style="font-size: small;">2 – 3 μεγάλα κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: small;">300γρ. ρύζι αναποφλοίωτο (μουσκεμένο από το βράδυ σε νερό)</span><br /><span style="font-size: small;">100γρ. μαύρες σταφίδες</span><br /><span style="font-size: small;">70γρ. κουκουνάρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 – 2 κουταλιές γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: small;">1 ποτηράκι κρασί</span><br /><span style="font-size: small;">Χυμός από 2 λεμόνια</span><br /><span style="font-size: small;">1 μάτσο άνηθος</span><br /><span style="font-size: small;">1 μάτσο μαϊντανός</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι λάδι</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση:<br /></strong></span><br /><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα (ψιλοκομμένα) καρότα και κρεμμύδια, το ρύζι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κρασί, την κανέλα, τον άνηθο, το μαϊντανό και το λάδι.</span><br /><span style="font-size: small;">Τυλίγουμε με τη γέμιση φύλλα λάχανου ή μαρουλιού ή κληματόφυλλα ζεματισμένα. Τα βράζουμε με ζωμό λαχανικών, το χυμό των λεμονιών και ένα γυάλινο πιάτο από πάνω για να μην ξετυλιχθούν.</span><br /><span style="font-size: small;">Πήζουμε το ζωμό με κορν – φλάουρ, προσθέτουμε (αν μας αρέσει) και λίγο γιαούρτι και τον ξαναρίχνουμε στο φαγητό.</span><br /><span style="font-size: small;">Με την ίδια γέμιση μπορούμε να γεμίσουμε και κολοκυθοκορφάδες.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για το μεσημέρι:</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Συνοδέψτε τους με ψάρι στο φούρνο γαρνιρισμένο με ντομάτα ή με αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για το βράδυ:</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Συνοδέψτε τους με τυρί χαμηλών λιπαρών και έχετε ένα πλήρες γεύμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Από το βιβλίο «Συνταγές για σώμα και πνεύμα» της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Κωνσταντίνας Καρασούλη.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.nutrimed.gr</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></div>
<div><a href="https://boro.gr/159672/laxanontolmades-me-aygolemono-kai-krema" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span>Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα</span></span></a></div>
<div><a href="https://boro.gr/174849/laxanontolmades-sto-foyrno" target="_blank"><span style="font-size: small;">Λαχανοντολμάδες στο φούρνο</span></a></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>

Σχετικά άρθρα