Κοτόπουλο λεμονάτο

10 Ιουλίου 2017
Γράφτηκε απο Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (www.diatrofi.gr)

Τα κοτόπουλα έχουν …περάσει δύσκολες στιγμές με την νόσο των πτηνών και γενικά τα πουλερικά και τα προϊόντα τους αντιμετωπίζονταν περίπου σαν διατροφική βόμβα. Τα πολλαπλά κρούσματα με διοξίνες έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους στην κακή τους εικόνα. Όμως το κοτόπουλο αποτελεί το "εύκολο φαγητό" πολλών. Να μία νόστιμη συνταγή.

 Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες

  • ένα κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
  • τρεις σκελίδες σκόρδο
  • μία κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • δύο φύλλα δάφνη
  • δύο λεμόνια
  • λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • λίγο ξύδι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό που περιέχει και λίγο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά και, αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ένα τέταρτο πριν ψηθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη.



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43396+180359+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ