Χωριάτικη σαλάτα με μαυροκούκι και σουμάκ

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες 1</span><br /><span style="font-size: small;">μικρό κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: small;">1 μέτριο αγγούρι, σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: small;">2 πιπεριές κέρατα πράσινες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια</span><br /><span style="font-size: small;">τα φύλλα από 10 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">6-8 ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες, χωρίς κουκούτσι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη</span><br /><span style="font-size: small;">200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση Καλαβρύτων, κομμένη σε μέτριους κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">80 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μοιάζει με το μαυροσούσαμο και το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα)</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 κουτ. γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με βυσσινί χρώμα και όξινη γεύση, που το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ)</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σε μια πιατέλα απλώνουμε τις ντομάτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν και να βγάλουν λίγα υγρά, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Τα προσθέτουμε στις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις ελιές, την κάππαρη και τη φέτα, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μαυροκούκι και το σουμάκ και σερβίρουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Συνταγή: <span class="inherit">Νένα Ισμυρνόγλου</span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"><span class="inherit">Φωτογραφία: <span class="inherit">Γιώργος Δρακόπουλος</span></span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: http://www.gastronomos.gr</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/102476/xwriatikh-salata-ena-piato-gemato-threptika-systatika" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span>Χωριάτικη σαλάτα: Ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά</span></span></a></p>

Σχετικά άρθρα