Πώς να διαλέξεις κοσμήματα ανάλογα με τον τόνο του δέρματος σου

Ισως θα έχεις προσέξει πως κάποιες φορές ένα κόσμημα συμπληρώνει απλά όμορφα ένα σύνολο ενώ άλλες φορές το απογειώνει και μοιάζει να έχει φτιαχτεί για εκέινη που το φορά! Δες ποιο είναι το μυστικό…

Μπορεί και να μην σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό αλλά η απόχρωση του δέρματος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο σου ταιριάζει ένα κόσμημα. Πως όμως θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει;

Τα πράγματα είναι απλά.

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ο τόνος του δικού σου δέρματος. Είναι εύκολο να το καταλάβεις. Κράτησε ψηλά τον καρπό σου σε ένα καλά φωτισμένο χώρο. Αν οι φλέβες σου έχουν γαλαζωπή απόχρωση, τότε το δέρμα σου έχει ψυχρό τόνο. Αν οι φλέβες σου έχουν μια πρασινωπή απόχρωση, τότε ανήκεις στους ζεστούς τόνους!

Αν το δέρμα σου ανήκει στους ζεστούς τόνους σου ταιριάζουν τα ζεστά χρώματα όπως το χρυσό, κίτρινο, κόκκινο και ροζ και κατ’επέκταση τα κοσμήματα που ανήκουν σε αυτές τις αποχρώσεις. Ο χρυσός παραδείγματος χάριν είναι ο καλύτερος φίλος σου! Επίσης σου ταιριάζουν τα διαμάντια πολύ, παρά το γεγονός ότι είναι λευκά! Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαγορευτικό να φορέσεις κοσμήματα σε ψυχρές αποχρώσεις , απλά οι ζεστοί τόνοι πάντα θα σου ταιριάζουν περισσότερο.

Οι ψυχροί τόνοι είναι το ακριβώς αντίθετο στη χρωματική παλέτα κάτι το οποίο περιλαμβάνει τις αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του ασημί. Έτσι τα κοσμήματα σε αυτά τα χρώματα θα φαίνονται καταπληκτικά πάνω σου! Παρόλο που μπορείς να φορέσεις επίσης εύκολα ροζ και κόκκινο, αν θέλεις έχε υπ’όψιν σου ότι πάντα θα “χτυπάνε” λίγο σε σχέση με το δέρμα σου.

Πηγή:faysbook.gr

Σχετικά άρθρα