Σουβλάκι χοιρινό με Βαλσάμικο & Μήλο

<div class="meta-author">
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Χρήστος Μεγγούλης / MEAT DELICATESSEN MEGOULIS</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (<a href="http://www.diatrofi.gr">www.diatrofi.gr</a>)</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn"><br /></span></span></span></div>
</div>
<div class="entry-content">
<div class="k2IntroText">
<div class="k2IntroText" style="text-align: justify;">
<p><span style="font-size: small;">Ζουμερό χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο σε γλυκιά και πικάντικη σάλτσα βαλσάμικου, το οποίο έχει συνεργαστεί με τα μήλα και τα κόκκινα κρεμμύδια προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα γευστικό συνδυασμό που είναι ευχάριστος για όλη την οικογένεια. Είναι ένα γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο γεύμα.</span></p>
</div>
<div class="k2FullText">
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li><span style="font-size: small;">2/3 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, (περίπου 1 μέτριο πορτοκάλι)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι και πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό χοιρινές μπουκιές από λαιμό κομμένο σε κύβους</span></li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Οδηγίες</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το Ξύδι, την ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε στο αρχικό μίγμα τα κομματάκια του χοιρινού και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε το μίγμα μας να καλύψει όλα τα κομμάτια του χοιρινού.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Το τοποθετούμε στο ψυγείο μας τουλάχιστον για μια ώρα ώστε να δέσει.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από τη μαρινάδα, και τοποθετήστε τη μαρινάδα, μείον το σκόρδο, σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε τη μαρινάδα σε βρασμό και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 5-7 λεπτά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Παίρνουμε τα κομματάκια του χοιρινού μαζί με τα μήλα και τα κρεμμύδια και ξεκινάμε να τα περνάμε στα ξυλάκια ενναλάξ εφόσον πρώτα έχουμε τοποθετήσει τα ξυλάκια στο νερό.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Στο τέλος πριν τα τοποθετήσουμε στην σχάρα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Φροντίζουμε η φωτιά μας πάντα να μην είναι πολύ δυνατή και ψήνουμε 8 – 10 λεπτά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Παίρνουμε την μαρινάδα μας και την ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πήξει.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σερβίρετε πάνω από καφέ ρύζι που μπορούμε να περιχύσουμε με την μαρινάδα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα