Σουβλάκι χοιρινό με Βαλσάμικο & Μήλο

11 Ιουλίου 2017
Γράφτηκε απο Χρήστος Μεγγούλης / MEAT DELICATESSEN MEGOULIS
Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (www.diatrofi.gr)

Ζουμερό χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο σε γλυκιά και πικάντικη σάλτσα βαλσάμικου, το οποίο έχει συνεργαστεί με τα μήλα και τα κόκκινα κρεμμύδια προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα γευστικό συνδυασμό που είναι ευχάριστος για όλη την οικογένεια. Είναι ένα γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο γεύμα.

Υλικά

  • 2/3 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/3 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, (περίπου 1 μέτριο πορτοκάλι)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό χοιρινές μπουκιές από λαιμό κομμένο σε κύβους

Οδηγίες

Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το Ξύδι, την ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε στο αρχικό μίγμα τα κομματάκια του χοιρινού και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε το μίγμα μας να καλύψει όλα τα κομμάτια του χοιρινού.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο μας τουλάχιστον για μια ώρα ώστε να δέσει.

Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από τη μαρινάδα, και τοποθετήστε τη μαρινάδα, μείον το σκόρδο, σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε τη μαρινάδα σε βρασμό και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 5-7 λεπτά.

Παίρνουμε τα κομματάκια του χοιρινού μαζί με τα μήλα και τα κρεμμύδια και ξεκινάμε να τα περνάμε στα ξυλάκια ενναλάξ εφόσον πρώτα έχουμε τοποθετήσει τα ξυλάκια στο νερό.

Στο τέλος πριν τα τοποθετήσουμε στην σχάρα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Φροντίζουμε η φωτιά μας πάντα να μην είναι πολύ δυνατή και ψήνουμε 8 – 10 λεπτά.

Παίρνουμε την μαρινάδα μας και την ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πήξει.

Σερβίρετε πάνω από καφέ ρύζι που μπορούμε να περιχύσουμε με την μαρινάδα.



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ