Εργάζομαι 23 χρόνια. Αν παραιτηθώ, τι δικαιούμαι;

11 Ιουλίου 2017

 

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, απάντησε στα ερωτήματά σας

 ΜΙΝΑ : Εργαζομαι 23 χρονια, εαν παραιτηθω η με απολυσουν τι δικαιουμαι με 2ανήλικα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σε περίπτωση απόλυσης δικαιούστε την αποζημίωση απόλυσης, καθώς και τυχόν δεδουλευμένες αποδοχές. Η αποζημίωση απόλυσης υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές του τελευταίου μήνα απασχόλησης. 

ΡΙΤΑ : Καλησπερα εχω προβλημα με την συμμβαση μου σε πρωτη φαση με ειχαν 4ωρη ενω ήμουν 8ωρη εν αγνοια μου. Έμεινα εγκυος πηγα στο ΙΚΑ για της αδειες μου (εγκυμοσυνης 119 μερες) συν τριαντα λογο προβληματος εγκυμοσυνης συνολο 149 μερες. Απο το ΙΚΑ τα ελαβα ολα σαν 4ωρη δλδ 1490. Σαν 8ωρη θα επερνα τα ιδια χρηματα? ευχαριστω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Το επίδομα μητρότητας του ΙΚΑ προϋποθέτει παρασχεθείσα εργασία 200 ημερών και είναι ίσο με το βασικό επίδομα ασθενείας και τις προσαυξήσεις για τα οικογενειακά βάρη. Σχετικά με την επίδραση που έχει το ύψος των αποδοχών λόγω διαφορετικού δηλωμένου ωραρίου, προτιμότερο θα ήταν να απευθυνθείτε στο ΙΚΑ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ : ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αν παραιτηθείτε, δικαιούστε, ως αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας, 2 ημερομίσθια του μηνιαίου μισθού (δηλαδή 2/25) για κάθε μήνα απασχόλησης.

 

www.dikigorosergatologos.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....