Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

12 Ιουλίου 2017

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι), πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την περιφέρεια, του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης και 5ωρη στάση εργασίας 10 πμ - 3 μμ για την Αττική.

Με κύρια αιτήματα τη μονιμοποίησή του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την αντίθεσή τους στην είσοδο των εργολάβων στην Υγεία, η ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται έξω από το υπουργείο με πανό και πλακάτ. Μάλιστα έστησαν ένα συρματόπλεγμα στην είσοδο, ενώ σε σχοινιά έχουν κρεμάσει κίτρινα γάντια και φραντζόλες με ψωμί.

«Η κυβέρνηση για πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό αλλά προσωπικό με ελαστικές μορφές εργασίες» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: news247.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...