Χταπόδι κοκκινιστό με σπαγγέτι

12 Ιουλίου 2017

Υλικά για 4-5 άτομα

1 χταπόδι περίπου 1 κιλό, καθαρισμένο,
1 μεγάλο κρεμμύδι καρφωμένο με 4-5 γαρύφαλλα     + 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
3 κουταλιές ξίδι,
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο,
2/3 φλ. κόκκινο κρασί,
1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες,
2/3 φλ/ συμπυκνωμένος     χυμός ντομάτας,
½ κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
2 φύλλα δάφνης,
1 πακέτο (500 γρ. σπαγγέτι),
Αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και ½ φλ. νερό, προσθέτετε το ξίδι και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, να κατεβάσει     το νερό του και ύστερα να το πιει και να μαλακώσει, για ½ ώρα περίπου. Το ανακατεύετε κάθε τόσο.

Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το τεμαχίζετε (σε χοντρά κομμάτια). Ξεπλένετε την κατσαρόλα, την στεγνώνετε και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά με 4 κουταλιές λάδι. Σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα και επιστρέφετε μέσα το χταπόδι. Το ανακατεύετε να ζεσταθεί και το περιχύνετε με το κρασί. Όταν κοχλάσει και εξατμιστεί το μισό, προσθέτετε την ντομάτα και το χυμό, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλάτι (προσεχτικά, δεν θέλει πολύ) και πιπέρι.

Αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο μέχρι να δέσει η σάλτσα του, για 20 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.

Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Τα σερβίρετε βάζοντας από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του.

ΠΗΓΗ : www.xrysessyntages.com

Διαβάστε ακόμα:

Κοκκινιστό χταπόδι με πατάτες

Χταποδάκι τηγανιτό με μέλι: Μια υπέροχη συνταγή από τη Λήμνο!


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43396+180643+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...
Αποκωδικοποιώντας την αγκαλιά...
Όταν βλέπω ανθρώπους να αγκαλιάζονται...