Εξοχικό. Για απαιτητικούς καλοφαγάδες.

<div class="meta-author">
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος – Διατροφoλόγος</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (ww.diatrofi.gr)</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn"><br /></span></span></span></div>
</div>
<div class="entry-content">
<div class="k2IntroText" style="text-align: justify;">
<p><span style="font-size: small;">Μερακλίδικη συνταγή για απαιτητικούς καλοφαγάδες. Μεζές που προκαλεί το αλκοόλ. Μια παραδοσιακή νοστιμιά που όμως πρέπει να δείξετε χαρακτήρα και να μην παρασυρθείτε!</span></p>
</div>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div class="k2FullText">
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά:</span></strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. μοσχάρι,</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. αρνί,</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. χοιρινό(όλα τα κρέατα κομμένα σε μέτρια κομμάτια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι ή πορτοκάλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. νερό</span></li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σε μια γάστρα, βάζουμε τα κομμάτια μοσχαριού με το νερό, το λεμόνι κομμένο σε 4 κομμάτια και 2 σκελίδες σκόρδου(ολόκληρες). Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Αφού περάσει η ώρα, ανοίγουμε τη γάστρα και βάζουμε το χοιρινό και το αρνί,στην ήδη ζεστή γάστρα με το μοσχάρι. Ψήνουμε τα κρέατα στους 160 βαθμούς για 3-4 ώρες.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Το λεμόνι, θα μας βοηθήσει στο να διατηρηθεί η φυσική υγρασία του κρέατος, ενώ το σκόρδο θα μας δώσει μια πολύ καλή γεύση. Προσοχή όμως… Μη κόβετε το σκόρδο σε κομματάκια, απλά ξεφλουδίστε τη κάθε σκελίδα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Το πιάτο, μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, ανάμεικτα λαχανικά και μια σαλάτα. Εξαιρετικό για το μεσημεριανό σας γεύμα, συνδιάζεται εξαιρετικά με την υπέροχη γεύση του οίνου μας.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/160766/arnaki-eksoxiko-sth-ladokolla" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span>Αρνάκι εξοχικό στη λαδόκολλα</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/27658/h-syntagh-gia-kleftiko" target="_blank"><span style="font-size: small;">Η συνταγή για κλέφτικο!</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα