Εξοχικό. Για απαιτητικούς καλοφαγάδες.

13 Ιουλίου 2017
Γράφτηκε απο Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος - Διατροφoλόγος
Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (ww.diatrofi.gr)

Μερακλίδικη συνταγή για απαιτητικούς καλοφαγάδες. Μεζές που προκαλεί το αλκοόλ. Μια παραδοσιακή νοστιμιά που όμως πρέπει να δείξετε χαρακτήρα και να μην παρασυρθείτε!

 

Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχάρι,
  • 500 γρ. αρνί,
  • 500 γρ. χοιρινό(όλα τα κρέατα κομμένα σε μέτρια κομμάτια)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση

Σε μια γάστρα, βάζουμε τα κομμάτια μοσχαριού με το νερό, το λεμόνι κομμένο σε 4 κομμάτια και 2 σκελίδες σκόρδου(ολόκληρες). Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Αφού περάσει η ώρα, ανοίγουμε τη γάστρα και βάζουμε το χοιρινό και το αρνί,στην ήδη ζεστή γάστρα με το μοσχάρι. Ψήνουμε τα κρέατα στους 160 βαθμούς για 3-4 ώρες.

Το λεμόνι, θα μας βοηθήσει στο να διατηρηθεί η φυσική υγρασία του κρέατος, ενώ το σκόρδο θα μας δώσει μια πολύ καλή γεύση. Προσοχή όμως… Μη κόβετε το σκόρδο σε κομματάκια, απλά ξεφλουδίστε τη κάθε σκελίδα.

Το πιάτο, μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, ανάμεικτα λαχανικά και μια σαλάτα. Εξαιρετικό για το μεσημεριανό σας γεύμα, συνδιάζεται εξαιρετικά με την υπέροχη γεύση του οίνου μας.

Διαβάστε ακόμα: 

Αρνάκι εξοχικό στη λαδόκολλα

Η συνταγή για κλέφτικο!

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43396+180755+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ