Πλιγούρι με λαχανικά

14 Ιουλίου 2017


Είναι ένα πολύ θρεπτικό πιάτο με όλη τη διατροφική αξία του σιταριού και τις Βιταμίνες από το βότανα και τα λαχανικά. 'Ενα ιδιαίτερα υγιεινό γέυμα από τη Μεσόγειο.

Υλικά

• 100 γρ. πλιγούρι (σιτάρι χοντραλεσμένο)
• 250 ml βραστό νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 30 ml χυμό λεμονιού
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 2 κουταλάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι κόλιαντρο
• 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
• 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
• 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μπαστούνια

4 μερίδες/150 θερμίδες

Εκτέλεση

- Βάζετε το πλιγούρι στο Βραστό νερό μιας κατσαρόλας και αλατίζετε.
- Ανακατεύετε και το αφήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
- ΠροσΒέτετε το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο και τα μυρωδικά καθώς και όλα τα κομμένα λαχανικά, αφού τα έχετε ψήσει για 5 λεπτά στο γκριλ.
- Ανακατεύετε τα υλικά καλά για 1 λεπτό περίπου σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.


Από το βιβλίο, "52 Συνταγές Υγείας", του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Μάνου Καζαμία BSc.MSc.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +174759+180847+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...
Αποκωδικοποιώντας την αγκαλιά...
Όταν βλέπω ανθρώπους να αγκαλιάζονται...