Kρέας μαγειρευτό με μελιτζάνες

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"><span>Αυτό είναι ένα φαγητό που συνηθίζεται σε πολλά μέρη, αλλά με τη γλυκιά τσακώνικη μελιτζάνα είναι άλλο πράγμα. Εκεί χρησιμοποιούν «χοντρά» κρέατα (πρόβατο, ζυγούρι, βεργάδι, τραγόπουλο), αλλά, αν δεν έχετε εξοικείωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαράκι.</span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"><br /></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κιλό κρέας (αρνί, κατσίκι, μοσχάρι ή ό,τι μας αρέσει), κομμένο σε μικρές μερίδες</span><br /><span style="font-size: small;">5 μελιτζάνες τσακώνικες</span><br /><span style="font-size: small;">1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">1½ ποτήρι πολτοποιημένες φρέσκες ντομάτες</span><br /><span style="font-size: small;">100 ml ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κοφτό κουταλάκι μείγμα από τα εξής μπαχαρικά: μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε όπως είναι, με τα νερά του, στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και, όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά του, ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας ελαφρώς.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και τότε ρίχνουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και αρκετό νερό, ώστε να σκεπάζει εντελώς το κρέας, γιατί χρειάζεται αρκετό βράσιμο, περίπου 1 ώρα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Το αφήνουμε να μαγειρευτεί και στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Οταν το κρέας είναι σχεδόν βρασμένο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Σ’ αυτό το σημείο το φαγητό πρέπει να έχει μια νερουλή σάλτσα, ούτως ώστε, μέχρι να βράσουν οι μελιτζάνες (περίπου 20 – 25 λεπτά), να πήξει η σάλτσα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Δοκιμάζουμε το αλάτι και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, απλώς σείουμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει. Παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Αν έχει περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, βγάζουμε το καπάκι από την κατσαρόλα για να εξατμιστεί με το βράσιμο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span>Συνταγή: </span><span class="inherit">Εύη Βουτσινά</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span>Φωτογραφία: </span><span class="inherit">Γιώργος Δρακόπουλος</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ : www.gastronomos.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα