Χαλάει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

14 Ιουλίου 2017

Απότομη αλλαγή του καιρού θα έχουμε από το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15-07-2017) και από τα βόρεια με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις άνεμους.

Την Κυριακή (16/07/2017) θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στέρεα, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στέρεα, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα (17/07/2017) τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στέρεα, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νοτιά Πελοπόννησος. Καθ' όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στέρεα (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιέρια, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ