Ξυλάκια γιαουρτο-παγωτό με γεύση φράουλα

16 Ιουλίου 2017

Από την Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

  



ΞΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟ-ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ


ΥΛΙΚΑ

      50 ml νερό

      1,5 κουταλάκι καστανή ζάχαρη

      200γρ. φράουλες

      Χυμός από 1 πορτοκάλι και 1 αχλάδι (περίπου 75ml)

      300γρ. γιαούρτι με γεύση φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια και τις πολτοποιούμε με το μπλέντερ. Αφαιρέστε με ένα σουρωτήρι τα κουκούτσια. Ανακατέψτε τον πουρέ από φράουλες με το νερό και το χυμό από πορτοκάλι και αχλάδι και στην συνέχεια τοποθετείστε το στις ειδικές θήκες για γρανίτες. Φροντίστε με το μείγμα αυτό να καλύψετε το 1/3 της θήκης. Ψύξτε τες μέχρι να γίνουν στέρεες. Στην συνέχεια βγάλτε τις θήκες από την ψύξη και τοποθετείστε το γιαούρτι με την γεύση φράουλα καλύπτοντας ξανά 1/3 της θήκης. Ξανατοποθετείτε στην κατάψυξη. Αφού ψυχθούν και αυτή την φορά προσθέστε τέλος μέχρι να γεμίσετε τις θήκες τον υπόλοιπο πουρέ από τις φράουλες και τοποθετείστε στο κέντρο της κάθε θήκης ένα ξυλάκι.

Τοποθετείτε πάλι στην κατάψυξη και όταν παγώσουν είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

Δρ.Άννα Παπαγεωργίου
PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών
Καθ.Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Επ.Υπεύθυνη προγραμμάτων προαγωγής της υγείας "ΕΥΡΩΣΤΙΑ"

Επικοινωνία:2106827284



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43395+180961+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ