Μου είπε ότι δεν μπορεί να με καλύψει συναισθηματικά, όπως τον καλύπτω εγώ...

17 Ιουλίου 2017
Η Πηνελόπη, 21 ετών, ρωτά ρωτά

Είμαι 21 ετών και πριν μια βδομάδα χώρισα με έναν άνθρωπο, με τον οποίοι ήμασταν μαζί από τότε που ήμουν 15 χρονών. Ο λόγος που χωρίσαμε κυρίως ήταν επειδή εγώ ήθελα να περνάω πολύ χρόνο μαζί του και είχα προσκολληθεί πάνω του μένοντας συνέχεια σπίτι του. Ως εκ τούτου, είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε σε μια ρουτίνα, την οποία αυτός δεν κατάφερε να αντέξει. Αρχικά κάναμε ένα διάλειμμα. Έπειτα καταφέραμε και μειώσαμε αρκετά τη ρουτίνα.

Πριν, όμως, χωρίσουμε είχε γίνει το εξής: Μπήκε στο facebook μου και είδε πως είχα φλερτάρει με ένα άλλο παιδί και αυτό τον θύμωσε. Αυτό ήταν η αφορμή του χωρισμού, όμως ο λόγος ήταν αυτό που σας ανέφερα. Επίσης, μου είπε πως δεν μπορεί να με καλύψει, όπως τον καλύπτω εγώ συναισθηματικά, γιατί εγώ πάντα εκφραζόμουν ευκολότερα από εκείνον.

Ωστόσο μου έδειξε πολύ πως μ' αγαπάει. Εγώ του ζήτησα να προσπαθήσουμε μια τελευταία φορά, αλλά μου είπε πως δεν μπορεί να το κάνει. Εγώ είμαι απεγνωσμένη και θέλω να γυρίσει. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε πότε να γυρίσει, εφόσον με αγαπάει και νιώθει πράγματα;

Στο ερώτημα απαντά η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια 

Αγαπητή απεγνωσμένη,

απ’ ότι φαίνεται εδώ έχετε δύο σημαντικά προβλήματα: ένα αυτό που αναγνωρίζετε, δηλαδή τη σχέση με τον άνθρωπο που ήσασταν μαζί από 15 χρονών και ένα δεύτερο, που δε γνωρίζετε, σε σχέση με τον εαυτό σας. Πιστεύετε στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας; Έχετε αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση;

Οι άνθρωποι που προσκολλώνται σε κάποιον άλλον για να καλύψουν τις δικές τους συναισθηματικές ανάγκες συνήθως αισθάνονται ανασφάλεια, ότι δε μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Και γι’ αυτό το λόγο φλερτάρουν με κάποιον άλλον στο facebook ή στη ζωή. Σκεφτείτε λοιπόν τις δικές σας ενέργειες και πώς αυτές μπλοκάρουν εσάς την ίδια και τον σύντροφό σας. Αυτός σας έχει ήδη πει τι δεν του αρέσει στη σχέση σας. Και να γυρίσει πίσω όμως, πάλι δυσαρεστημένος θα είναι και θα φύγει, εφόσον τα πράγματα είναι ίδια, όπως τα άφησε, επειδή δεν του άρεσαν.

Σκεφτείτε λοιπόν να επενδύσετε καταρχήν στον εαυτό σας και να κάνετε κάποιες αλλαγές ώστε να μπείτε σε μία σχέση με τον ίδιο ή κάποιον άλλον με ίσους όρους και δύναμη ψυχής. 

Διαβάστε ακόμα:

Χωρισμός: Η απόρριψη μας κάνει πάντα να κολλάμε σε αυτόν που μας έχει αφήσει

Χωρισμός: Τι πρέπει να κάνεις για να τα ξαναβρείτε

Χωρισμός: Με παράτησε το αγόρι που αγαπούσα, τι να κάνω;


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Fernando Pessoa
Η Σκέψη της ημέρας
Fernando Pessoa