Το «συγγνώμη» που θέλουν να ακούσουν τα δύο φύλα: Διαφέρει;

17 Ιουλίου 2017

Διαφορετικά είναι τα πράγματα που θέλουν να δουν από τον σύντροφό τους οι άντρες και οι γυναίκες όταν τσακώνονται, προκειμένου να τα ξαναβρούν, όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες φαίνεται πως προτιμούν μια «συγγνώμη» από το στόμα του συντρόφου τους, καθώς και το να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί του. Στον αντίποδα, οι άντρες φαίνεται πως προτιμούν μια ευγενική χειρονομία από τη σύντροφό τους, ενώ αν είναι σεξουαλικού περιεχομένου... ακόμη καλύτερα!

Για τη μελέτη, οι ερευνητές διεξήγαγαν δύο online έρευνες. Στην πρώτη έρευνα συμμετείχαν 74 άτομα ηλικίας 18-54 ετών, εκ των οποίων τα 38 άτομα ήταν γυναίκες. Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν «πράξεις» που είχαν κάνει, όταν προσπάθησαν να συμφιλιωθούν με τον σύντροφό τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ταξινομήθηκαν από τους ειδικούς σε 21 κατηγορίες. Οι συντάκτες της έρευνας στη συνέχεια χώρισαν τις επιλογές αυτές ξεχωριστά για τους άντρες και ξεχωριστά για τις γυναίκες, προκειμένου να προσδιορίσουν ποιες απαντήσεις ήταν περισσότερο δημοφιλείς και αποτελεσματικές.

Στη δεύτερη έρευνα συμμετείχαν 164 άτομα, ηλικίας 18-61 ετών, εκ των οποίων οι 123 ήταν γυναίκες. Η μελέτη έδειξε ότι οι άντρες θεωρούν ότι κάνοντας κάτι ωραίο για τη σύντροφό τους ή δίνοντας της σεξουαλική ικανοποίηση ήταν ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να διορθωθεί μια κατάσταση.

Μέσω του σεξ οι γυναίκες στέλνουν στον άντρα το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να τερματίσουν τη σχέση τους, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, T. Joel Wade από το πανεπιστήμιο Bucknell.

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, πίστευαν ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο σύντροφός τους για να αποκατασταθεί η ζημιά στη σχέση τους ήταν να ζητήσουν «συγγνώμη». Στην έρευνα δε, φάνηκε πως οι άντρες που κλαίνε έχουν... περισσότερη τύχη, καθώς θεωρείται σημάδι πως είναι πραγματικά μετανιωμένοι, οπότε είναι πιο πιθανό να συγχωρεθούν από τη σύντροφό τους.

«Οι γυναίκες ενδέχεται να αξιολογήσουν περισσότερο τον χρόνο που περνούν μαζί, επειδή αυτό σηματοδοτεί για τις ίδιες την επιθυμία του συντρόφου τους να επενδύσουν στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ρομαντικού δεσμού», συμπλήρωσε ο Wade.

«Οι γυναίκες ενδέχεται να θεωρήσουν την πράξη του συντρόφου τους να ζητήσει “συγγνώμη” μια αποτελεσματική τακτική συμφιλίωσης, επειδή θεωρείται αλτρουιστική πράξη», συμπλήρωσε εξηγώντας ότι η «συγγνώμη» δίνει στη γυναίκα τη συναισθηματική υποστήριξη που αναζητά η γυναίκα.

Με πληροφορίες από health.com

Διαβάστε ακόμα:

Συγγνώμη: Πώς να τη ζητάμε για να μας συγχωρέσουν


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ