Μεσογειακή πίτσα

18 Ιουλίου 2017
Γράφτηκε απο Ευαγγελία Μανού / Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (www.diatrofi.gr)

Μια άλλη μορφή πίτας, σαν αυτές που έχουμε στην παραδοσιακή μας διατροφή, είναι και η πίτσα. Να μια συνταγή που μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση για κάθε οικογένεια.

 

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί κουζίνας

Ζύμη πίτσας:

  • 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ ποτήρι κρασιού λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κιλό αλεύρι ολικής
  • 1 κ. γ αλάτι

Κάλυψη:

  • 200 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ φέτα ή ανθότυρο
  • 12-15 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή με χαμηλά λιπαρά
  • Πιπεριές πράσινες κομμένες
  • 4 κ. σ ελιές κομμένες καλαμών
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 3-4 ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα
  • 1 κ. γ ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • 2-3 φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη πίτσας καλά και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες περίπου.

Απλώνουμε τη ζύμη είτε με τα χέρια μας είτε με τον πλάστη μέσα στο ταψί κουζίνας το οποίο έχουμε αλείψει με 1 κ. σ λάδι με ένα πινέλο

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις ντομάτες με το δυόσμο, το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε.

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στη ζύμη μας και από πάνω βάζουμε το κίτρινο τριμμένο τυρί τις φέτες γαλοπούλας, τις πιπεριές τη φέτα τις ελιές και τέλος τη ρίγανη.

Δεν βάζουμε αλάτι καθώς η φέτα με τις ελιές είναι αρκετά αλμυρά υλικά. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε την πίτσα στο τελευταίο ράφι για 10 με 15 ‘ ανάλογα τον φούρνο.

Διαβάστε ακόμα:

Πίτσα από ζύμη κουρού!

Πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +174759+181137+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...
Αποκωδικοποιώντας την αγκαλιά...
Όταν βλέπω ανθρώπους να αγκαλιάζονται...