Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας

17 Ιουλίου 2017

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αιτήσεις αναστολής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2) καθώς δύο δικαστες ειχαν την αποψη ότι θα πρεπει να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων. Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα. Με φωνές και συνθήματα αντέδρασαν αλληλέγγυοι, που είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν στηρίζεται η υπέρμετρη/ανεπανόρθωτη βλάβη κατά τη φυλάκισή, ενώ παράλληλα κρίνει πιθανή τέλεση νέων εγκλημάτων από την Ηριάννα.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής μου στόχο μου ήταν να στήσω μια σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η βλάβη, πέρα από την προσωπική μου ζωή, είναι ότι καταστρέφεται αυτή η σχέση», ήταν τα λόγια της 29χρονης Ηριάννας όταν η πρόεδρος της έδρας τη ρώτησε ποια είναι η ανυπέρβλητη βλάβη που έχει υποστεί από την κράτησή της.

Πλήθος κόσμου στέκεται στο πλευρό της 29χρονης, ενώ συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο από τις 9 το πρωί.  

Η αίθουσα και ο προθάλαμος είναι ασφυκτικά γεμάτα από αλληλέγγυους, με αποτέλεσμα η έδρα να ζητήσει να βγουν έξω όσοι δε χωρούσαν στην αίθουσα.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου.

Την πρωτοφανή υπόθεση της Ηριάννας έχει αναδείξει η εφημερίδα Documento, ενώ τη στήριξή τους στην Ηριάννα έχουν εκφράσει με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, συγγραφείς και άνθρωποι του αθλητισμού. Παράλληλα, την Παρασκευή πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο Σύνταγμα σε ένδειξη συμπαράστασης στην 29χρονη υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την Ηριάννα πραγματοποίηθηκε χθες στο Σύνταγμα

Επιστολή στήριξης στην «τρομοκράτισσα - πανεπιστημιακό» του ΕΚΠΑ


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Fernando Pessoa
Η Σκέψη της ημέρας
Fernando Pessoa