Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι με σάλτσα λαχανικών

<p><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">4 χοιρινές μπριζόλες, πάχους περίπου 2 – 3 εκ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">40 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">τα φύλλα από 4 – 5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κουτ. σούπας μουστάρδα (της αρεσκείας μας)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">150 ml λευκό, ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">150 ml νερό, ζεστό</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ο χυμός από 1/2 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Στο μπλέντερ ή το μούλτι βάζουμε το καρότο, την πατάτα, το ζεστό νερό, τη μουστάρδα και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου πολτοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες, για περίπου 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο σκεύος, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά στα δύο.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, σκορπίζουμε το σέλερι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνοδεύουμε με αφράτο, λευκό πιλάφι και πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου<br />Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.gastronomos.gr</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva; color: #000000;"><strong><span style="color: #000000; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Διαβάστε ακόμα:<br /></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva; color: #000000;"><strong><a href="/141659/xoirines-mprizoles-me-teleia-saltsa" target="_blank"><span style="color: #000000; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Χοιρινές μπριζόλες με τέλεια σάλτσα!</span></a></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva; color: #000000;"><strong><a href="/28927/arwmatikes-mprizoles" target="_blank"><span style="color: #000000; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Αρωματικές Μπριζόλες</span></a></strong></span><br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα