Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνταγή για εύκολο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο από τον Τάσο Αντωνίου, με υπέροχη γεύση και έντονο ροζ χρώμα!</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    150 γρ. ροδοπέταλα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    200 ml νερό</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    700 γρ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    1/4 φλ. χυμός λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    1 κ.γλ. ξινό (κιτρικό οξύ)</span><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    </span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Εκτέλεση</span></strong><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">        </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Πλένουμε τα ροδοπέταλα, τα οποία έχουμε αφαιρέσει από τα τριαντάφυλλα, βάζοντάς τα σε μεγάλο και βαθύ μπολ με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά, τα στραγγίζουμε.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό, μετρώντας από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 5-6 λεπτά. Τα ροδοπέταλα πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι. Το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">   </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: www.mamapeinao.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα:</span><br /><a href="/74002/default" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Γλυκό του κουταλιού λεμόνι</span></a><br /><a href="/134911/glyko-toy-koytalioy-me-geysh-stafyli" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Γλυκό κουταλιού με γεύση σταφύλι</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα