Ρολά με γλώσσα, κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"> Υλικά συνταγής</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">    κολοκυθάκια: 2 μέτρια</span><br /><span style="font-size: small;">    φιλέτα γλώσσας: 6 κομμένα στη μέση</span><br /><span style="font-size: small;">    ελαιόλαδο: 4-5 κουταλιές της σούπας</span><br /><span style="font-size: small;">    λευκό κρασί: 3 κουταλιές της σούπας</span><br /><span style="font-size: small;">    ροκφόρ: 80 γρ. λιωμένο με πιρούνι</span><br /><span style="font-size: small;">    θυμάρι ή βασιλικός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: small;">    μερικά τσάιβ (σκορδόπρασα): για το τύλιγμα (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: small;">    Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα</span><br /><span style="font-size: small;">    ντομάτα χυμός: 500 γρ. κλασικός συμπυκνωμένος</span><br /><span style="font-size: small;">    ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας</span><br /><span style="font-size: small;">    κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">    πράσο: 1 ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">    αλάτι: όσο θέλετε</span><br /><span style="font-size: small;">    πιπέρι: φρεσκοτριμμένο</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση συνταγής</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, σοτάρετε λίγες λίγες τις φέτες από τα κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και κατόπιν τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.</span><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Πάνω σε κάθε φέτα ψαριού βάζετε μια φέτα κολοκυθιού, σκορπίζετε λίγο ροκφόρ και πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό. Τυλίγετε σε ρολά και δένετε κάθε ρολό με τα φύλλα τσάιβ ή συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες.</span><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τοποθετείτε τα ρολάκια σε πυρίμαχο ταψάκι. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30’. Στο τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 5’.</span><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το χυμόντομάτας και σιγοβράζετε για 20’ – 25’.</span><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, πολτοποιείτε τη σάλτσα στο μπλέντερ και περιχύνετε τα κολοκυθάκια μέσα στο πυρίμαχο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 °C για 5’ ακόμη. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/167251/psari-sto-foyrno-me-laxanika" target="_blank"><span style="font-size: small;">Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά</span></a></p>
<div class="currentLink"><a href="/27569/psari-sto-foyrno-me-elies-kai-patates" target="_blank"><span style="font-size: small;">Ψάρι στο φούρνο, με ελιές και πατάτες</span></a></div>
<div class="currentLink"> </div>

Σχετικά άρθρα