Παγωτό σαν τσίζκεϊκ

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">200 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">4 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">100 γρ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κονσέρβα (περίπου 200 γρ.) βύσσινο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα πάνω στη φωτιά, έως ότου προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε για 1 – 2 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σουρώνουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα και κρατάμε 1 φλιτζάνι σιρόπι. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνουμε με νερό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το σιρόπι από τα βύσσινα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.    </span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω μία μεγάλη μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Μυστικό: Δοκιμάζουμε το «παγωτό σαν τσίζκεϊκ» και με άλλα φρούτα που βρίσκουμε σε κονσέρβα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά. Απλώς ψιλοκόβουμε τα φρούτα και αρωματίζουμε με κάποιο άλλο λικέρ, όπως μαστίχα, αμαρέτο κ.λπ.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνταγή: Γρηγόρης Γαστεράτος<br />Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/180961/ksylakia-giaoyrto-pagwto-me-geysh-fraoyla" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ξυλάκια γιαουρτο-παγωτό με γεύση φράουλα</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/4020/ftiaxe-pagoto-sokolata-me-merenta" target="_blank"><span style="font-size: small;">Φτιάξε παγωτό σοκολάτα με μερέντα!</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα