Αλίνα: αυτή πήρε τα μυαλά του Βλαντιμίρ Πούτιν

 

Η αυλαία στο γάμο του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Λουντμίλα Αλεξάντροβνα έπεσε με μια επίσημη ανακοίνωση σε δίκτυο πανρωσικής εμβέλειας, μετά από μια βραδιά μπαλέτου.

Ήταν η πρώτη κοινή εμφάνιση του ζευγαριού από την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου, εδώ και έναν
χρόνο, από το Μάιο του 2012.

«Ναι, θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι ένα πολιτισμένο διαζύγιο», απάντησε η Λουντμίλα σε ερώτηση δημοσιογράφου, η γυναίκα που στάθηκε σχεδόν τριάντα χρόνια στο πλευρό του πρώην αρχηγού της KGB και νυν ισχυρού άνδρα της Ρωσίας.

Η φημολογία για τη σχέση του πρώτου ζευγαριού της Ρωσίας πυροδοτούνταν από τις σπάνιες κοινές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, όμως ξεκίνησε από ένα παλιό δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάγιεβα. Ο Πούτιν είχε απορρίψει τότε τους ισχυρισμούς αυτούς, η εφημερίδα «Moskovsky Korrespondent», που έγραψε για τη «στενή» φίλη του προέδρου, έκλεισε και η Αλίνα έγινε βουλευτής της Ενωμένης Ρωσίας.

Η ολυμπιονίκης Αλίνα Καμπάγιεβα είναι 30 χρόνια μικρότερη από τον πρόεδρο της Ρωσίας. Οι φήμες για την παράνομη σχέση τους έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν λόγο ακόμα και για την ύπαρξη παιδιών. Σύμφωνα με ένα σενάριο, ο Πούτιν και η Αλίνα έχουν ένα γιο τριών ετών και ένα κοριτσάκι έξι μηνών. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης εκτός Ρωσίας, ο Πούτιν, η Αλίνα και τα δύο παιδιά ζουν σε ένα πολυτελές «καταφύγιο» στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Πάντως, ο λόγος που επικαλέστηκε το ζευγάρι για το χωρισμό του ήταν οι εντατικοί ρυθμοί δουλειάς του Ρώσου προέδρου, τους οποίους δεν μπορούσε να παρακολουθήσει η Λουντμίλα. «Η απόφαση ήταν κοινή. Πραγματικά αντιπαθώ να βρίσκομαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και τα αεροπορικά ταξίδια είναι δύσκολα για μένα. Και βλεπόμασταν πια σπάνια», προσέθεσε η πρώην πρώτη κυρία της Ρωσίας.

Ο ίδιος ο Πούτιν τόνισε ότι οι δύο κόρες τους έχουν πια μεγαλώσει και ότι η οικογένεια παραμένει δεμένη. «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και είμαι ευγνώμων στον Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι τόσο υποστηρικτικός σε εμένα και τα παιδιά», είπε η Λουντμίλα. «Η Λουντμίλα Αλεξάντροβνα και εγώ θα είμαστε πάντα πολύ κοντά, είναι σίγουρος γι’ αυτό, για πάντα», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα