Νέο μήνυμα Βαρουφάκη σε Μαξίμου: Σταματήστε τους πανηγυρισμούς ή ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά - Στουρνάρα

25 Ιουλίου 2017

Μετά τη χτεσινή κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα μέσω του Guardian, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επανέρχεται σήμερα, ασκώντας κριτική για την έξοδο στις αγορές και καλώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να «ζητήσουν συγγνώμη από τους Σαμαρά - Στουρνάρα ή να σταματήσουν τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς».

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο κ. Βαρουφάκης αποκαλεί την επανέκδοση του ομολόγου «πυροτέχνημα» που γίνεται για τη «μετακύλιση εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!»

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην υπουργού:

«Ότι η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους αποτελεί όνειδος, αντί για λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του, είναι κάτι που ήδη εξήγησα το περασμένο Σάββατο στην ΕφΣυν.

Σε εκείνο το άρθρο, με τίτλο “Στις Αγορές, Πτωχευμένοι 2.0” είχα μάλιστα αντιγράψει άρθρα του Απριλίου 2014 με τα οποία εξηγούσα γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει του “ιθαγενείς” ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση.

Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του Σύριζα ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.

Οποία ειρωνεία!

Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!

Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!»

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Αιχμές Τσίπρα κατά Βαρουφάκη: Έκανα μεγάλα λάθη στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά

Τι προσδοκά η κυβέρνηση από τη σημερινή έξοδο στις αγορές


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...