Σαφάρι της αστυνομίας για το φονικό «αέριο γέλιου»

25 Ιουλίου 2017

Την έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας έχει προκαλέσει η νέα, εξαιρετικά επικίνδυνη μόδα μεταξύ των νέων, κυρίως στα τουριστικά νησιά, να χρησιμοποιούν ως μέσο… αναψυχής το αποκαλούμενο «αέριο του γέλιου».

Συγκεκριμένα, στη σύλληψη δυο γυναικών, οι οποίες διέθεταν προς πώληση αμπούλες «αερίου γέλιου», προχώρησαν αστυνομικοί στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια 18χρονη Ελληνίδα και μια 28χρονη Ρωσίδα που, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «κατελήφθησαν να διαθέτουν προς πώληση συνολικά σαράντα έξι αμπούλες-φιαλίδια με αέριο γέλιου, τα οποία τροφοδοτούσαν μέσα σε λαστιχένια μπαλόνια με μεταλλικό αντικείμενο».

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Παράλληλα, για πώληση «αερίου γέλιου» συνελήφθησαν, στο Φαληράκι της Ρόδου, δυο υπεύθυνοι λειτουργίας νυκτερινού κέντρου διότι προσέφεραν προς πώληση και χρήση υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο του γέλιου».

Πρόκειται για έναν 36χρονο Σουηδό και ένα 34χρονο Αλβανό, που προσήχθησαν στην εισαγγελέα Ρόδου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, την αντιμετώπιση παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την προστασία των πολιτών - καταναλωτών, στην πόλη και στο Φαληράκι της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένοι έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι οι δράστες λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαθέτοντας προς πώληση σε πελάτες υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», και το διοχέτευαν για χρήση, σε μπαλόνια.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραεμπόριο και νοθεία τροφίμων.

Πηγή: topontiki.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ