Στραπατσάδα με ντοματίνια σε βαλσάμικο και μπέικον

25 Ιουλίου 2017

Υλικά


4 φέτες μπέικον, σε λωρίδες
8 αβγά
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ  γιαούρτι
2 κ.σ. βούτυρο
ένα μάτσο ντοματίνια
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά
4 φέτες τραγανό ψωμί
2 κ.σ. σχοινόπρασο, κομμένο, για γαρνιτούρα
ρόκα, για γαρνιτούρα
θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Ψήνουμε το μπέικον στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

Όσο ψήνεται το μπέικον, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε με αναδευτήρα  μέχρι να γίνουν λεία.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα αβγά, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί και να πήξει.

Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ.

Βγάζουμε το μπέικον από το φούρνο και το ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους.

Μόλις ψηθεί  το ψωμί, βάζουμε από πάνω τα αβγά, τα ντοματίνια με κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά, το μπέικον και ραντίζουμε με τυχόν υπολείμματα κρέμας βαλσάμικου.

Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και ρόκα.

ΠΗΓΗ: www.dimitrisskarmoutsos.gr

Διαβάστε ακόμα:

Πως να φτιάξω την αγαπημένη όλωv στραπατσάδα?

Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα!




ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43397+181965+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ