Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το "Μικρό Πρίγκηπα";

27 Ιουλίου 2017

"Αν μ' ενημερώσεις, Θα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Θα  είμαι για σένα μοναδική στον κόσμο και θα είσαι για μένα μοναδικός στον κόσμο".

Είπε η αλεπού στο Μικρό Πρίγκηπα.

Κι εκεινος την εξημέρωσε. Και γίνανε Φίλοι... Τι σημαίνει "εξημερωνω" την είχε ρωτήσει νωρίτερα. "Εξημερώνω" σημαίνει αφιερώνω χρόνο σε κάποιον, τον φροντίζω, του γίνομαι και μου γίνεται απαραίτητος. Κάθε μερα την ίδια ώρα ο Μικρός Πρίγκηπας πήγαινε να συναντήσει την αλεπού. Κι εκείνη περίμενε να ξεπροβάλει το πρόσωπό του πίσω από τα στάχυα. Και σιγά σιγά άρχισε να αναπτύσσεται μια ξεχωριστή σχέση μεταξύ τους. Και δεν ήταν για εκείνον μια αλεπού αλλά μια πραγματική φίλη.

Ο Μικρός Πριγκηπας είναι ένα μυθιστόρημα για παιδιά αλλά στην πραγματικότητα απευθύνεται σε μεγάλους ή για την ακρίβεια σε μεγάλους που αισθάνονται παιδιά.

Θίγει το θέμα της φιλίας με ένα τόσο γλυκό και τρυφερό τρόπο που μοιάζει παιδικό κι αθώο αλλά κρύβει όλη τη φίλοσοφία του συγγραφέα, του Αntoine de Saint Exupéry.

Η σοφή αλεπού, που δεν τη βλέπει καθόλου ως ον πονηρό ο συγγραφέας, αποκαλυπτει στο Μικρό Πρίγκηπα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ολων των σχέσεων, φιλικών ή ερωτικών: "Δεν βλέπουμε καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο στα μάτια". Η αληθινή, ανεπιτήδευτη, αθώα αγάπη, πέρα από ίντριγκες και εγωισμούς, αυτό είναι το μυστικό κάθε επιτυχημένη σχέσης, φιλικής ή ερωτικής.

Φαίνεται τόσο απλό κι όμως είναι τόσο δύσκολο! Αλλά αυτό είναι το μυστικό που πρέπει να μοιράζεσαι με τις φίλες σου. 

Γιατί η Αλεπού για σένα δεν είναι παρά μια αλεπού σαν όλες τις άλλες. Αλλά για τον Μικρό Πρίγκηπα η Αλεπού είναι μοναδική. Είναι η φίλη του, που αγαπά γι' αυτό που είναι, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά της. 

Νίκη Κοσκινά 

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:

Πανέμορφα τατουάζ με θέμα το "Μικρό Πρίγκηπα"

Η φίλη μου λέει συνέχεια ψέματα γιατί θέλει να είναι τέλεια

Τον αγαπώ αλλά είναι ερωτευμένος με τη φίλη μου

Έχασα τη φίλη μου από ένα ψέμα!

Ακουαρέλα του «Μικρού Πρίγκηπα» πουλήθηκε έναντι 133.200 ευρώ

Bιβλία- τσάντες που θα ξετρελάνουν κάθε βιβλιοφάγο


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αριστοτέλης
Η Σκέψη της ημέρας
Αριστοτέλης