Κορινθιακή Σταφίδα: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων;

28 Ιουλίου 2017
Η ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Ποια είναι τα οφέλη της Κορινθιακής σταφίδας και γιατί πρέπει να την εντάξω στην διατροφή μου; Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων; Επίσης πώς και με τι μπορώ να τη συνδυάζω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ευάγγελος Ζουμπανέας (www.diatrofi.gr)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι σταφίδες ανοίγουν στην  κατηγορία των αποξηραμένων φρούτων. Όλα τα αποξηραμένα φρούτα λαμβάνονται μέσω της αποξήρανσης των φρέσκων φρούτων με έκθεσή τους στον ήλιο για αρκετές ημέρες. Γενικά περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, κάλιο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά ανάλογα το είδος φρούτου. Επίσης είναι σνακ που μας γεμίζουν ενέργεια και περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που ωφελούν την υγεία μας όπως και τα νωπά φρούτα.

Οι Σταφίδες  είναι καλή πηγή ασβεστίου, βιταμίνης C και είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες. Μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL-χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) μειώνοντάς έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα 40 γρ. σταφίδας περιέχουν 130 θερμίδες.

Συνδυάζονται εξαιρετικά σε ποσότητα περίπου μια κοφτή κουταλιά της σούπας ως ένα μικρό σνακ με αντίστοιχη ποσότητα άψητων ανάλατων ξηρών καρπών. Επίσης μπορεί να δώσουν γλυκιά γεύση, σε κέικ, μπισκότα, μειώνοντας την ανάγκη για περισσότερη ζάχαρη.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή www.diatrofi.gr 
Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr 

www.diet-coaching.gr 
Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία 14231
2102718360 6977436598
www.facebook.com/evangeloszΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ