Dip σαν μαγιονέζα χωρίς αυγό ή λάδι

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Περιγραφή</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Αν και είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα δεν είναι πολύ εύκολο να βρείτε κάτι τέτοιο, στο εξωτερικό κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές της μαγιονέζας χωρίς αύγο για χορτοφάγους/εγκύους/άτομα με υψηλή χοληστερίνη κτλ. Αλλά ακόμη και εκείνες είναι γεμάτες λάδι και λιπαρά. Ενώ έχω να φάω μαγιονέζα χρόνια λόγω χορτοφαγίας, μία μέρα ήθελα να ξαναθυμηθώ τις αγαπημένες πατάτες ψημένες με τη φλούδα συνοδευόμενες από την "αμαρτωλή" αυτή σως. Έτσι, διστακτικά, άρχισα να προσθέτω συστατικά. Πρώτα για να ξεγελάσω το μάτι. Μετά για την απομίμηση της υφής. Και τέλος, η γεύση. Και νομίζω πως ανταμείφθηκα. Με γύρω στις 150 θερμίδες το μπωλάκι (!!!!) που βγάζει περίπου 10 μερίδες, αποτελεί ιδανική επιλογή. Ελαφριά, πανεύκολη και πάμφθηνη, αλλά, κυρίως, νόστιμη!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. μουστάρδα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ξύδι λευκό</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">προαιρετικά λίγη ρίγανη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα ώστε να πάρει το χαρακτηριστικό υποκίτρινο χρώμα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι (αν θέλουμε και ρίγανη) και ανακατεύουμε ζωηρά και μετά, σταδιακά, το ξύδι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Αυτό ήταν. Το κρατάμε πολύ δροσερό στο ψυγείο με μία διαφανή μεμβράνη από πάνω για να μην πάρει μυρωδιές ή σε τάπερ και ιδανικά καταναλώνουμε αφού κρυώσει ένα τεταρτάκι με μισή ώρα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Δεν κρατάει πάνω από μία μέρα οπότε φροντίστε να το ετοιμάσετε λίγο πριν το φαγητό.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Είναι χορτοφαγική, με πολύ χαμηλά λιπαρά (χωρίς λάδι, μόνο του γιαουρτιού) και ιδανική για όσους προσέχουν αλλά θέλουν να έχει γεύση το φαγητό τους. Από ντιπ για πατατάκια ή στικς λαχανικών, μέχρι σάλτσα για… μακαρόνια, σως για σαλάτες, ακόμη και άλειμμα σε ψωμάκι, είναι ευχάριστη και δροσερή!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα