Μπορώ να κάνω παρατήρηση στα παιδιά των άλλων;

Το ανιψάκι σου μίλησε με αγένεια, το παιδάκι του γείτονα έδωσε ένα σκαμπιλάκι σε ένα άλλο παιδί, ένα κοριτσάκι φώναξε στο δικό σου παιδί… Τόσα παραδείγματα καθημερινά με πρωταγωνιστές μικρά “τερατάκια” που λογικά κάποιος πρέπει να τα “βάλει” στη θέση τους. Αλλά ποιος; Και πώς; Μπορείς να επέμβεις εσύ ένας άσχετος και να κάνεις παρατήρηση στο ξένο παιδί;

Ακόμα και αν δε φέρθηκε καλά στο δικό σου παιδί; Έχεις το δικαίωμα να παρέμβεις και να παρακάμψεις ουσιαστικά το γονέα, ο οποίος φαίνεται να αδιαφορεί για τη συμπεριφορά του παιδιού του ή να έχει αδύναμα αντανακλαστικά; Αφήστε λίγο χρόνο στο γονέα να παρέμβει.

Οι περισσότεροι γονείς δεν αισθάνονται όμορφα όταν κάποιος άσχετος κάνει παρατηρήσεις στο παιδί τους. Νιώθουν μάλιστα ότι κρίνονται και οι ίδιοι ως γονείς. Μάλιστα έχουν την τάση να υπερασπιστούν το παιδί τους, ακόμα και αν εκείνο έχει άδικο. <br />Αν δεις βέβαια ότι αδιαφορούν και το… βλασταράκι τους προκαλεί πανικό, χτυπάει παιδάκια, τραβάει παιχνίδια από τα χέρια τους και άλλα παρόμοια, τότε κάντο! Ή με ευγενικό τρόπο κάνε νόημα στους γονείς να παρέμβουν!

<p>Αν ωστόσο δεν κρατηθείς και παρέμβεις και ο γονέας του άλλου παιδιού εκνευριστεί με την παρέμβασή σου, τότε εσύ<strong> κράτα την ψυχραιμία</strong> <strong>σου</strong>! Μην ξεχνάς άλλωστε ότι βρίσκεστε μπροστά σε παιδιά! Και τα παιδιά παρατηρούν και μιμούνται τους μεγάλους!

Με πληροφορίες από naitreetgrandir.fr</p>

<p> Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:</p>

Nεύρα και επιθετικότητα στο παιδί: Πώς θα τα ελέγξετε

 

Σχετικά άρθρα