Αιματοβαμμένες εκλογές στη Βενεζουέλα με 10 νεκρούς

31 Ιουλίου 2017

Με αίμα βάφτηκαν οι αμφιλεγόμενες εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα την Κυριακή, καθώς, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, στη διάρκεια διαδηλώσεων σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται δύο έφηβοι, καθώς και ένα υποψήφιο μέλος της Συνέλευσης, καθώς και ο Ρικάρδο Κάμπος, 30 ετών, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που σκοτώθηκε από σφαίρα.

Οι ψηφοφόροι απείχαν ευρέως από τη διαδικασία για την εκλογή του σώματος, που θα διαθέτει υπερεξουσίες και το οποίο –κατά τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο- θα είναι η απαρχή μιας νέας εποχής για τη χτυπημένη από την κρίση χώρα.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με κουκούλες και μάσκες έστησαν οδοφράγματα και ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσε να τους απωθήσουν.

Τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από την αρχή των διαμαρτυριών στις αρχές Απριλίου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι διοργανώθηκαν για να αυξήσουν τις εξουσίες του Μαδούρο, άποψη με την οποία συμφωνούν πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κολομβία και η Ισπανία.

Πηγή: naftemporiki.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ