Tips για ευαίσθητα μάτια

Αν τα μάτια σου κοκκινίζουν συχνά και σκέφτεσαι ότι πρέπει να αποχωριστείς τα καλλυντικά σου και να σταματήσεις να βάφεσαι, διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να τα προστατέψεις με τα κατάλληλα τιπ μακιγιάζ…

Kρεμώδης σκιά: Οι ματ σκιές μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για εσένα που έχεις ευαίσθητα ματάκια. Οι σκιές σε μορφή σκόνης είναι πολύ πιθανό να ερεθίσουν τα μάτια σου. Η σύνθεση των σκιών σε κρεμώδη μορφή είναι πιο απαλή για τα μάτια σου και καλά θα κάνεις να την προτιμήσεις.

Καθαρά πινέλα: Μήπως ξεχνάς να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ; Αν τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα τότε τα ευαίσθητα μάτια σου όταν απλώνεις τις σκιές με το ίδιο πινέλο κάθε μέρα δεν μπορεί παρά να κοκκινίσουν και να έχεις φαγούρα.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν για να καθαρίσεις τα πινέλα σου και άφησε τα να στεγνώσουν αφού το να χρησιμοποιείς βρώμικα πινέλα δεν αποκλείεται να σου προκαλέσει ερεθισμούς.

Το ντεμακιγιάζ: Το ντεμακιγιάζ είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που δεν πρέπει να ξεχνάς ειδικά όταν έχεις ευαίσθητα μάτια. Φρόντισε να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου έστω από τα μάτια πριν πέσεις για ύπνο. Ένα απαλό γαλάκτωμα ειδικό για την περιοχή των ματιών είναι ό,τι πρέπει!

H αντικατάσταση των ληγμένων προϊόντων: Το να θυμάσαι να αντικαθιστάς τα καλλυντικά σου με καινούργια μπορεί κάποιες φορές να είναι ενοχλητικό, ειδικά όταν πετάς προϊόντα. Ωστόσο, όταν έχει περάσει ο χρόνος ζωής τους τότε δεν έχεις και πολλά περιθώρια.

Προσοχή στη μάσκαρα: Δεν είπαμε να μην φορέσεις μάσκαρα, απλά πρόσεξε τι είδους μάσκαρα θα διαλέξεις. Προτίμησε μια “φυσική

Σχετικά άρθρα