Ομοιοπαθητική: το "όπλο" για να... νικήσω τις αλλεργίες μου;

21 Αυγούστου 2017

Όλο και περισσότερο συναντάμε στο δρόμο μας αλλεργικά άτομα. Αν τα ρωτήσεις σε τι είναι αλλεργικοί, κάποιοι ξέρουν και κάποιοι σου λένε το γενικό «είμαι αλλεργικός». Η αλλεργία δεν είναι κάτι που εμφανίζεται μόνο την άνοιξη, με τη γύρη. Η αλλεργία αφορά πολύ κόσμο, μικρούς και μεγάλους! Και τα… κρούσματα αλλεργίας όλο και πληθαίνουν με άτομα να γίνονται αλλεργικά σε μεγάλη ηλικία ενώ μέχρι τότε δεν είχαν εμφανίσει κάποια αλλεργία.

Μπορεί όλοι να μιλούν για τις αλλεργίες της άνοιξης αλλά και οι καλοκαιρινές διακοπές για ένα αλλεργικό άτομο είναι κάτι στα όρια του… τρομακτικού! Ταξίδι στο άγνωστο, σε μέρη που δεν έχουν οργανωμένα νοσοκομεία, φαγητό που δεν μπορείς να ελέγξεις τα συστατικά, σφήγκες και μέλισσες παντού… Και το πιο σημαντικό; Ο ήλιος! Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει αλλεργία στην ηλιακή ακτινοβολία, κάτι που εκφράζεται με κόκκινα σημάδια στο σώμα έπειτα από την έκθεσή του στον ήλιο…

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που ένας φύσει αλλεργικός άνθρωπος σκέφτεται προτού πάει για διακοπές!

Τι συμβαίνει; Δεν πάει; Όχι βέβαια! Αλλά οργανώνεται! Παίρνει μαζί του τα αντισταμινικά του (που δε λείπουν άλλωστε ποτέ από το πορτοφόλι του), τα χαπάκια με μικρή ποσότητα κορτιζόνης και φυσικά την… ένεση αδρεναλίνης!

Μήπως όμως υπάρχει λύση για να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την ταλαιπωρία και να σταματήσει να αγχώνει τον εαυτό του και τους γύρω του;

Η λύση έρχεται από τις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες και συγκεκριμένα από το χώρο της Ομοιοπαθητικής.  

Ομοιοπαθητική. Όπως λέει και η ρίζα της λέξης (όμοιο και πάθηση), γιατρεύει το κακό με τη ρίζα του κακού! Δηλαδή με ουσίες που προκαλούν την ίδια την ασθένεια και όχι με τις αντίθετές της, όπως κάνει η παραδοσιακή ιατρική. Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό στην περίπτωση της αλλεργίας; 

Oι ομοιοπαθητικοί γιατροί διατείνονται ότι η αλλεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά μέσω της ομοιοπαθητικής και να απαλλαγείς μια για πάντα από το πρόβλημα και το άγχος σου. Αρκεί βέβαια να αλλάξεις τρόπο ζωής… Μάλιστα οι ίδιοι δεν εξετάζουν μόνο το πρόβλημα για το οποίο καταφεύγεις σ' αυτούς αλλά σε αντιμετωπίζουν ως ολότητα, αναζητώντας τις βαθύτερες οργανικές αιτίες της πάθησής σου!

Για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως η αλλεργική ρινίτιδα, οι κρίσεις άσθματος ή τα σημάδια στο δέρμα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αρχικά έναν αλλεργιολόγο. Ο αλλεργιολόγος είναι το κατάλληλο άτομο για να σου κάνει μια σειρά από τεστ που θα σου δείξουν σε ποια αλλεργιογόνα των τροφών ή του περιβάλλοντος είσαι επιρρεπής.

Αφού γνωρίζεις την πηγή της αλλεργίας σου, μπορείς να επιλέξεις τη… ριζική λύση της Ομοιοπαθητικής. Ένας εξειδικευμένος ομοιοπαθητικός γιατρός, θα λάβει το ιστορικό σου και θα αποφασίσει ποια ουσία είναι η κατάλληλη για να αντιμετωπίσεις και να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου!

Η κόντρα μεταξύ αλλεργιολόγων και ομοιοπαθητικών βέβαια είναι απολύτως φυσική και λογική. Ειδικά σε ό,τι αφορά το αλλεργικό άσθμα και τις αλλεργικές κρίσεις. Σύμφωνα με το Γάλλο αλλεργιολόγο Farid Marmouz, στη Γαλλία πεθαίνουν 1500 ασθματικά άτομα το χρόνο λόγω κακής θεραπευτικής αγωγής.

Πάντως η λύση της ομοιοπαθητικής είναι χρονοβόρα και απαιτεί… διατροφικές –και όχι μόνο- θυσίες. Στο διάστημα της αγωγής ο ασθενής θα πρέπει να τηρεί με ευλάβεια τη… συνταγή του γιατρού ενώ δεν αποκλείεται η συνύπαρξη των δυο «σχολών» για ένα διάστημα.

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από Doctissimo.fr, europe1.fr, santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:

Οι καλοκαιρινές αλλεργίες από ήλιο, τροφές, τσιμπήματα από μέλισσες ή σφήκες

Ομοιοπαθητική για πονόδοντο, κρυολογήματα, τσιμπήματα, ηλίαση, ναυτία των ταξιδιωτών

Διατροφή που ανακουφίζει από αλλεργίες

Αρώματα και αλλεργίες το καλοκαίρι. Τι πρέπει να προσέξετε


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ