Apple, Facebook, Google και Microsoft μοιράζονται τα δεδομένα μας

Ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση μέσω ενός μυστικού προγράμματος με την ονομασία PRISM έχει πρόσβαση κατευθείαν στους servers των μεγαλύτερων εταιρειών υπηρεσιών Internet.

Στις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτρέποντας στις υπηρεσίες των ΗΠΑ την πρόσβαση στους server τους, αναφέρεται πως περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Microsoft, Google, Facebook, Apple και Yahoo, με τις τέσσερις πρώτες πάντως να έχουν προχωρήσει ήδη σε διάψευση.

Ο Guardian έφερε αρχικά στη δημοσιότητα το θέμα της καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων και κατόπιν άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στις ΗΠΑ.

Η Washington Post δημοσίευσε το αναλυτικό ρεπορτάζ για την παρακολούθηση στο Internet, ενώ το NBC News κατόπιν επιβεβαίωσε μέσω δικού του ρεπορτάζ την ύπαρξη του προγράμματος PRISM, το οποίο κοστίζει στην αμερικανική κυβέρνηση 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

To NBC επιπλέον συμπληρώνει στο θέμα της παρακολούθησης των κλήσεων, πως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η αμερικανική κυβέρνηση καταγράφει κάθε τηλεφωνική κλήση που γίνεται στις ΗΠΑ.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα