Σοκολάτα: το... φάρμακο ενάντια στα καρδιαγγειακά προβλήματα;

1 Αυγούστου 2017

Σοκολάτα! Σε ποιον δεν αρέσει; Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να της αντισταθούν! Το χειμώνα τρώμε σοκολάτες, το καλοκαίρι τη βρίσκουμε περισσότερο σε παγωτά ή σε καλοκαιρινά γλυκά.

Κι όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος τόσο περισσότερο πρέπει να προσέχει τη διατροφή του...

Ωστόσο τα νέα είναι ευχάριστα για τους απανταχού... λιχούδηδες! Σύμφωνα με μια Δανέζικη έρευνα, οι άνθρωποι που καταναλώνουν σοκολάτα έχουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή.

Η έρευνα έλαβε χώρα στη Δανία, όπου επιστήμονες μελέτησαν για 13,5 χρόνια 55.000 μεσήλικες 50-64 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια έρευνα για τη διατροφή και τον καρκίνο. Από αυτούς, οι 3400 παρουσίασαν αρυθμίες και τέτοια παρόμοια προβλήματα στην καρδιά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Heart", ο κίνδυνος εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής μειώνεται κατά 20-30% στα άτομα που καταναλώνουν 30-90 gr σοκολάτα την εβδομάδα!

Θυμίζουμε βέβαια ότι μια κανονική σοκολάτα είναι 90-100 gr. Οπότε πρακτικά μια σοκολάτα την εβδομάδα μπορεί να αποβεί σωτήρια για την υγεία σας! Αυτό εξηγείται από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα! Πρόκειται για ένα προιόν πλούσιο σε θερμίδες.

Σύμφωνα με το καθηγητή Deharo, καρδιολόγο στο Νοσοκομείο της Timone στη Μασσαλία, η αύξηση του βάρους ευνοεί τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και το ζάχαρο...

Υπάρχει ποτέ περίπτωση οι καρδιολόγοι να γράψουν σε συνταγή μερικά τετραγωνάκια σοκολάτας στους ασθενείς τους; Κατά προτίμηση μαύρης, καθώς είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα αντιοξειδωτικά που φροντίζουν για το ρυθμό της καρδιάς;


Δε θα 'ταν και άσχημο! Αλλά ποιος μένει στα 2-3 τετραγωνάκια σοκολάτας; Και ειδικά μαύρης;

Νίκη Κοσκινά

Πηγή: lefigaro.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:

Πείτε «ναι» στη μαύρη σοκολάτα

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα

Κόκκινο κρασί και σοκολάτα κατά του Αλτσχάιμερ

Παιδί και σοκολάτα: 100gr μαύρης σοκολάτας έχουν τόση καφεΐνη όσο ένα φλιτζάνι καφές!


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ