Ο Τραμπ «καρατόμησε» τον διευθυντή επικοινωνίας Σκαραμούτσι

1 Αυγούστου 2017

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ένιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι Σκαραμούτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό New Yorker ήταν ανάρμοστα, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ο πρόεδρος σίγουρα ένιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι ήταν ακατάλληλα για ένα άτομο σε αυτήν τη θέση και δεν ήθελε να επιβαρύνει τον στρατηγό Κέλι», δήλωσε η Σάντερς, αναφερόμενη στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Ο Σκαραμούτσι είχε εξαπολύσει στην συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, χαρακτηρίζοντάς τον «γαμ***νο παρανοϊκό σχιζοφρενή», αλλά και του υπεύθυνου στρατηγού σχεδιασμού του προέδρου Τραμπ, Στίβ Μπάνον, χρησιμοποιώντας χυδαία φρασεολογία.

Νωρίτερα, η αμερικανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο Αντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για να επιτρέψει στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι να συγκροτήσει τη δική του ομάδα.

New York Times: Απαίτηση του Κέλι

«Ο κος Σκαραμούτσι ένοιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει τη δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εφημερίδα New York Times είχε πρώτη αναφερθεί στην απομάκρυνση του Αντονι Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι αποτελούσε απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Πηγή: tanea.gr            


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ