Κοτόπουλο στη σχάρα με βαλσαμικό και ιταλική σαλάτα

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><strong><span style="font-size: small;">Για το κοτόπουλο</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο</span><br /><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο</span><br /><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ. ρίγανη</span><br /><span style="font-size: small;">4-5 λιαστές ντομάτες</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 καυτερή πιπεριά</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για την ιταλική σαλάτα</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">6 -8 πομοντόρια (μακρόστενες ντομάτες) μικρά κομμένα στη μέση</span><br /><span style="font-size: small;">λίγο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί</span><br /><span style="font-size: small;">3 χρωματιστές πιπεριές πράσινη κόκκινη και κίτρινη</span><br /><span style="font-size: small;">1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα</span><br /><span style="font-size: small;">λίγη κάπαρη</span><br /><span style="font-size: small;">λίγες ελιές</span><br /><span style="font-size: small;">φύλλα φρέσκο βασιλικό</span><br /><span style="font-size: small;">λίγη ρόκα μικρά φύλλα</span><br /><span style="font-size: small;">Για το ντρέσινγκ</span><br /><br /><span style="font-size: small;">2-3 ντοματίνια τριμμένα</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για το κοτόπουλο στη σχάρα</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο για 4 ώρες.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Βγάζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και αφήνουμε να στραγγίσει. Ψήνουμε σε σχάρα για 5-7′ από κάθε πλευρά ανάλογα πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σαλάτα</strong> </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Κόβουμε το ψωμί σε καρέ, το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15′ να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Κόβουμε στη μέση τα πομοντόρια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω να την βλέπουμε, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στην άκρη του ταψιού αφήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες να ψηθούν. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 35′.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν. Βάζουμε τις ψητές πιπεριές σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν και μόλις γίνουν χλιαρές τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να μαριναριστούν.</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small;">Για το ντρέσινγκ</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><br /><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Ραντίζουμε με λίγο ντρέσινγκ το φρυγανισμένο ψωμί. Ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: small;">Στρώνουμε λίγη ρόκα σε πιατέλα.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε πάνω τα ψωμάκια, από πάνω βάζουμε τις ψημένες ντομάτες, τις μαριναρισμένες πιπεριές, τις ελιές, την κάπαρη και τα φύλλα βασιλικού και σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φρέσκια μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με έξτρα φύλλα βασιλικού ολόκληρα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.argiro.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/29617/kotopoylo-sxaras-marinarismeno" target="_blank"><span style="font-size: small;">Κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/100355/kotopoylo-me-valsamiko-me-meli-kai-votana-sth-sxara-210-thermides" target="_blank"><span style="font-size: small;">Κοτόπουλο με βαλσαμικό με μέλι και βότανα στη σχάρα! 210 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!</span></a></p>

Σχετικά άρθρα